Müzisyen ve işletmecilerden şarkılı tepki: 'Aç Yeniden'

Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan kafe, restoran çalışanları ve müzisyenler, Bursa'da basın açıklaması yaptı. İşletmeciler ve müzisyenler Yeni Türkü'nün "Aşk Yeniden" şarkısını "Aç Yeniden" şeklinde uyarladı.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle aylardır kapalı olan kafe, bar, restoran işletmecileri ve müzisyenler bir araya gelerek farklı şekillerde tepkilerini dile getirdi. Bursa'da Esnaf Odaları Birliği öncülüğünde yapılan basın açıklamasına Müzik İnsanları Derneği MİDER de destek verdi.

Müzisyenler ve işletmeciler, Yeni Türkü'nün "Aşk Yeniden" şarkısından Neyzen Ögetürk'ün uyarlayıp söylediği "Aç Yeniden" şarkısı ile yetkililere seslendi.

KADIKÖY'DEN BURSA'YA: TEPKİLER YÜKSELİYOR

Dün Kadıköy'de bir araya gelen kafe ve bar çalışanları da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kafe ve bar çalışanları, 'Pandemi, kriz, yoksulluk... Hesabı biz ödemeyeceğiz' yazılı pankartın açıldığı açıklamada, kafe ve barların bir an önce açılmasını istedi.

Kadıköy'de gerçekleşen Kafe ve Bar Çalışanları Dayanışması ve Otel ve Turizm İşçileri Sendikası'nın gerçekleştirdiği basın açıklamasına HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de destek verdi. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm iktidarın, saraylar üstüne saraylar yaptığını fakat işçilerin, emekçilerin taleplerini duymak istemediği söyledi. Gülüm, "Sermayeye sürekli para aktarımı yapılırken, borçları silinirken bu ülkenin emekçilerine yönelik hiçbir destek göremiyoruz. Bir an önce tüm emekçilerin talepleri kabul edilsin" dedi.