Myanmar'da darbecilere karşı 'sessiz grev': Yedi yaşındaki çocuk askerler tarafından öldürüldü

Ordunun 1 Şubat'ta yönetime el koyduğu Myanmar'da, evlere baskın düzenleyen askerlerin yedi yaşında bir çocuğu öldürmesinin ardından ülkede 'sessiz grev' başlatıldı. Darbe karşıtı protestolarda gözaltına alınan yaklaşık 600 kişinin serbest bırakıldığı duyuruldu.

Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da darbe karşıtı protestolarda cunta yönetiminin gözaltına aldığı yaklaşık 600 kişi serbest bırakıldı.  Yedi yaşında bir kız çocuğun güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından Myanmar'da 'sessiz grev' başlatıldı.

'SESSİZLİK EN BÜYÜK ÇIĞLIKTIR'

Şubat ayında ordunun yönetime el koyduğu ülkede, protestocular 'sessiz grev' çağrısı yaptı. Göstericiler, 'sessizlik en büyük çığlıktır' sloganıyla başlatılan grevde öldürülen protestocuları andı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Yangon kentinde birçok iş yerinin kapandığı ve sokakların boş kaldığı kaydedildi.

'BİR GÜNLÜĞÜNE DIŞARI ÇIKMAK YOK'

Reuters ajansına konuşan Nobel Aung isimli bir aktivist, "Sadece bir günlüğüne dışarı çıkmak yok, çalışmak yok. Her yer kapandı" dedi. Kyauktada bölgesinde yaşayan başka bir kişi ise, "Sokaklarda fazla insan yok. Sadece su satıcıları geçiyor" ifadelerini kullandı.

YEDİ YAŞINDAKİ ÇOCUK KARNINDAN VURULDU

Mandalay kentinde salı günü, evlere baskın düzenleyen askerlerin ateş açması sonucu yedi yaşında bir kız çocuk öldürüldü. Aye Chan San, kardeşinin babasının kucağında oturduğunu, babasını hedef alan askerlerin kız kardeşini vurduğunu aktardı. Aye Chan San, daha sonra askerlerin 19 yaşındaki erkek kardeşini tüfekle döverek alıkoyduklarını ifade etti. Khin Myo Chit isimli yedi yaşındaki çocuğun karnından vurulduğu kaydedildi.

Cunta yönetiminin sözcüsü Zaw Min Tun, şu ana kadar 164 protestocunun öldürüldüğünü duyurdu. Darbe karşıtı aktivistler ise en az 261 kişinin öldürüldüğünü söyledi. (DIŞ HABERLER)