Myanmar'da patlama: 1 kişi yaralandı

Myanmar'da patlama meydana geldi. Sınır bölgesindeki patlamada bir kişi yaralandı.

Abone ol

DUVAR - Myanmar'ın Bangladdeş sınırına yakın kısmında iki büyük patlama meydana geldi. bölgede silah sesleri de duyuluyor. Bangladeşli yetkililerden yapılan açıklamaya göre bir Arakanlı Müslüman kadının bacağını kaybetti. Yaralanan kadın tedavi altına alındı.

Arakanlı Müslümanların yaşadığı kuzeybatıdaki Rakhine bölgesinde ilk çatışmalar 25 Ağustos'ta muhaliflerin bir askeri üsse ve muhtelif polis kontrol noktalarına saldırmasıyla başladı. Müslümanlar ve ordu arasındaki çatışmalarda en az 400 kişi öldü. Bangladeş sınırına yığılmış olan Müslüman nüfusu 90 bini buldu.

DİPLOMATİK BASKI BAŞLADI

Yıllarca cunta yönetimi tarafından ev hapsinde tutulan ve 2015'ten beri Dışişleri Bakanlığı yapan Aung San Suu Kyi'nin Arakanlı Müslümanlarla ilgili suskunluğu büyük eleştirilere sebep oluyor. Nobel Barış Ödülü kazanan en genç insan olan Pakistanlı Müslüman Malala Yusufzay da “Myanmar’daki Müslümanlara yönelik bu trajik ve utanç verici muameleyi yıllardır tekrar tekrar kınadım. Aynı şeyi benim gibi Nobel ödülü sahibi olan Aung San Suu Kyi’nin de yapmasını bekliyorum. Rohingya Müslümanları bunu bekliyor” dedi. New York Times ise Aung San Suu Kyi'ye verilmiş olan Nobel ödülünün geri alınıp alınamayacağını tartışmaya açtı.

Türkiye de dahil olmak üzere Bangladeş, Pakistan ve Endonezya gibi İslam ülkeleri Myanmar'a yönelik diplomatik baskı uyguluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddetin soykırım boyutuna ulaştığını ifade etti. Erdoğan, Bangladeş Devlet Başkanı Abdül Hamid Rohingya Müslümanları'na barınma yardımı  sağlama çağrısı yaptı. Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi Aung San Suu Kyi'yi ziyaret ederek şiddete bir son vermesini talep etti.  (Reuters)

Myanmar'da Müslümanlar çatışmalardan kaçıyor

Arakan'da insanlık dramı

Af Örgütü: Arakanlı Müslümanlar işkence görüyor