Naci Görür'den 'Dersim uyarısı': Hareket ediyor, ciddi endişemiz var...

Prof. Dr. Naci Görür, Yedisu fayına dikkat çekerek, "Yılda 2,5 santim hareket ediyor. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli'yi etkileyebilecek ciddi bir durum" dedi.

DUVAR - Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli'de katıldığı deprem sempozyumunda, "Bizim Yedisu fayı dediğimiz Kuzey Anadolu fayının bir bölümü, orası çok etkin ve hızlı. Yılda 2,5 santim hareket ediyor. Yaklaşık 250 senede bir deprem üretiyor. Oradan çok endişemiz var bizim. Tunceli'yi etkileyebilecek ciddi bir durum. Zamanı tam bilmiyoruz ama en son deprem orada 1784 yılında, demek ki zamanı dolmuş veya dolmak üzere. Ona karşı dikkatli olmak lazım" dedi.

Haberin Devamı
'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda Konut kredisi faiz oranları güncellendi: 3 milyon TL'nin geri ödemesi 2024'ün en iyi araçları seçildi: Japon ve Güney Kore markaları zirvede İndirimin ardından akaryakıt fiyatları güncellendi Kiralık konut fiyatlarının en düşük olduğu iller İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Altın, borsa, gümüş ve bitcoin...