Nadler: Deliller Trump'ın yeminine sadık kalmadığını gösteriyor

ABD Başkanı Trump'a yönelik azil soruşturmasıyla ilgili konuşan ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Nadler, "delillerin Trump’ın kendi çıkarlarını ülkesinin önünde tuttuğunu ve göreve başlarken ettiği yemine sadık kalmadığına işaret ettiğini" söyledi.

Abone ol

DUVAR - ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nda ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturması kapsamında kanıtların değerlendirildiği oturum başladı. Komisyon Başkanı Jerrold Nadler “Deliller Başkan’ın çıkarlarını ülkenin önünde gördüğünü gösteriyor" dedi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan haber göre, ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Nadler, oturumun başında yaptığı konuşmada "bulguların, Donald Trump’ın kendi çıkarlarını ülkesinin önünde tuttuğunu, ABD halkına karşı temel yükümlülüklerini ihlal ettiğini ve göreve gelirken ettiği yemine sadık kalmadığını gösterdiğini" söyledi. Nadler, “Yapılacak seçimlerin güvenilirliği tehlikede” ifadelerini kullandı.

'GİULİANİ'NİN UKRAYNA ZİYARETİ ABD'YE TEHDİT OLMAYI SÜRDÜREN BİR DAVRANIŞ'

Nadler, Trump’ın şahsi avukatı Rudy Giuliani’nin geçen hafta Ukrayna’ya giderek bağımsız bir milletvekili ile görüştüğü haberlerini de gündeme getirdi. Nadler, Trump’ın şahsi avukatının Ukrayna ziyaretinin ABD’ye yönelik hâlâ tehdit olmayı sürdüren bir davranış biçiminin devamı olduğunu savundu.

Ukraynalı bağımsız milletvekili Andriy Derkach sosyal medyadan fotoğraflar eşliğinde paylaştığı mesajda Rudy Giuliani ile Kiev’de yaptığı görüşmede ABD yardımının Ukrayna devlet kurumları tarafından uygunsuz şekilde kullanıldığı iddialarını ele aldıklarını belirtmişti.

Ukraynalı milletvekili, yolsuzlukla mücadele amacıyla parlamentolararası bir heyetin oluşturulmasını görüştüklerini ifade etmiş, aralarında Cumhuriyetçi Kongre üyesi Devin Nunes ve Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’in de olduğu bir grubu Ukrayna’ya davet ettiklerini aktarmıştı.

Trump hakkında başlatılan azil soruşturmasında, Ukrayna’ya askeri yardımın Kiev’in Trump’ın 2020 başkanlık seçimindeki olası rakibi Joe Biden ve oğlu Hunter Biden hakkında soruşturma başlatıldığını açıklaması koşuluna bağladığı iddiası araştırılıyor.

CUMHURİYETÇİ ÜYE: DEMOKRATLAR, TRUMP'IN BAŞKAN OLDUĞUNU KABULLENEMİYOR

Adalet Komisyonu’nun kıdemli Cumhuriyetçi üyesi Doug Collins ise Demokratlar’a tepki gösterdi.

Collins, Demokratlar’ın Ukrayna’ya askeri yardımın soruşturma açıklanmamasına rağmen yapıldığını önemsemediğini, oturumlarda verilen ifadelerde ve Trump’ın Ukrayna Devlet Başkanı ile yaptığı telefon görüşmesinin deşifresinde de yalnızca kendi anlatımlarına uyan ayrıntılara önem verdiklerini savundu.

Demokratlar’ın 2020 başkanlık seçimi öncesinde “yangından mal kaçırırcasına” Trump’ı azletmeye çalıştıklarını öne süren Collins, “Donald Trump’ın ABD Başkanı olduğu gerçeğini kabullenemiyorlar ve onu yenecek bir adayları yok" dedi.

Belgeleri oturum öncesinde inceleme fırsatlarının olmadığını söyleyerek oturumun ertelenmesini talep eden Collins, “Bu (Demokratlar’ın) ne kadar çaresiz olduklarını, çaresizce başkanı azletmeye odaklandıklarını gösteriyor. Bu bir gösteri. ABD halkının vergileri bu başkanın azledilmesine boşu boşuna harcanıyor” diye konuştu.