Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağından hâkimleri uyardı

Milliyet yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağında kaleme aldığı vurgusunu yaptığı yazısında hâkim ve savcılara seslendi: Bize yargısal aktivistler değil, gerçek hukukçular lazım! Bu ülkenin gerçek hukukçu savcılara ve gerçek hâkimlere ihtiyacı var. Dava süreçlerinin temelsiz iddianameler ve alakasız kişiler için tutukluluğun rutin hale geldiği uygulamalarla ilerlemesi FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmekten başka işe yaramıyor. Cumhuriyet davasındaki tutuklamaları ve davalardaki diğer tutarsızlıkları kendi örgütsel amaçlarına uygun şekilde değerlendiriyor.

Abone ol

DUVAR - Kamuoyunda tepkilere neden olan bazı dava ve yargılamalara yönelik eleştirilere Milliyet yazarı Nagehan Alçı da katıldı. Alçı "Bu satırları A340 (cumhurbaşkanlığı) uçağından yazıyorum" dediği yazısında, Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın da çelişkilerle dolu olduğunu yazdı.

Erdoğan'ın uçağında Çin'e giden Alçı'nın 'FETÖ davaları ve hâkimlere bir çağrı' başlıklı yazısının öne çıkan bölümleri şöyle:

"Yürütülmekte olan FETÖ davalarındaki problemler ve adaletsizlikler Türkiye’nin ileride başını ağrıtacak bir seviyeye doğru ilerliyor. Şu an bu satırları A340 uçağından yazıyorum ve hepimizin ortak düşmanı olan FETÖ’nün yanlış ve sorunlu yargılamalar yüzünden özellikle Batı’da yeniden güç toplamasından endişe ediyorum.

Bu konuda yeni seçilen HSK tarafından alınacak önlemlerle ve belki bazı yeni savcı-hâkim tayinleriyle problemli gidişin durdurulacağını ve yeniden davaların adalet eksenine oturacağını umut ediyorum.

....FETÖ’cü olmayanların ve “suyunun suyunun suyu” kabilinden bazı isimlerin FETÖ kapsamında araya sıkıştırılması bir felaket.

FETÖ dava süreçlerinin temelsiz iddianameler ve alakasız kişiler için tutukluluğun rutin hale geldiği uygulamalarla ilerlemesi FETÖ’nün ekmeğine yağ sürmekten başka işe yaramıyor. Mesela şu an Fetullah Gülen, özellikle Cumhuriyet gazetesi davasını yurt dışında sürekli örgütü lehine propaganda amaçlı kullanıyor. Cumhuriyet davasındaki tutuklamaları ve davalardaki diğer tutarsızlıkları kendi örgütsel amaçlarına uygun şekilde ve Türkiye’nin aleyhine olacak biçimde değerlendiriyor.

Lütfen artık yargımızda gerçek anlamıyla ve büyük harfle HUKUK galip gelsin ve Gülen’in ekmeğine yağ sürecek tuhaflıkta iddianameler artık çıkmasın, hukuka aykırı tutuklamalar, saçma nedenlerle alakasız kişilere birkaç kere müebbet istemek gibi hukuksuz işler yapılmasın artık...

....Özellikle bu kritik davaların hâkimleri olan hukukçularımız herkese “Türkiye’de hâkimler var” dedirtecek bir performans sergilemeliler.

...Diliyorum ki yanlıştan dönülür, yeni dönemde FETÖ davaları eğri ile doğruyu, haklı ile haksızı ayıracak şekilde yapılır ve Türkiye kazanır..."

(HABER MERKEZİ)