Namibya Cumhurbaşkanı Geingob, 82 yaşında öldü

Geçtiğimiz haftalarda vücudunda kanserli hücrelere rastlandığı duyurulan 82 yaşındaki Hage Geingob, hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Geçtiğimiz haftalarda, daha önce de kanser tedavisi gören 82 yaşındaki Geingob'un vücudunda yeniden kanserli hücrelere rastlandığı duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nangolo Mbumba, Namibya Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Namibya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sevgili Dr. Hage G. Geingob'un bugün, 4 Şubat 2024 Pazar günü saat 00.04 sularında, sağlık ekibi tarafından tedavi gördüğü Lady Pohamba Hastanesi'nde vefat ettiğini büyük bir üzüntü ve kederle bildiriyorum" ifadelerini kullandı.

Namibya, 1884-1915 arasında 'Alman Güneybatı Afrikası' adıyla anılan bölgenin bir parçasıydı. Almanya İmparatorluğu, 1904-1908 yılları arasında Nama, Herero ve San halklarının başlattığı isyanda binlerce kişiyi öldürdü. Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Namibya, Güney Afrika'nın kontrolüne girdi ve 1990'da bağımsızlığını kazandı. 1941'de doğan Geingob, Namibya'nın 1990'da Güney Afrika'dan bağımsızlığını kazanmasından bu yana ülkenin önde gelen politikacılarındandı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)