Nargile kafede 'sergilenen hayvanlar'

Bir nargile kafede aslan sergilendiği paylaşımları üzerine söz konusu mekanda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri, incelemelerde bulundu. Mekanın, turizm ruhsatlı hayvanat bahçesi ve rehabilitasyon merkezi olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi. Mekandaki hayvanların mevzuata uygun olarak tutulduğu ifade edildi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Beykoz’da “Mevzoo” adlı bir kafede aslan, timsah, flamingo ve papağanların alıkonulması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Konu veteriner hekim Oytun Okan Şenel’in Twitter paylaşımı sonrası gündeme geldi.

Bir aslanın, söz konusu nargile kafede cam kafeste tutulduğu şeklindeki görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Beykoz'daki söz konusu yerde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemede adı geçen yerin, turizm ruhsatlı hayvanat bahçesi ve rehabilitasyon merkezi olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi.

İşletmede aslanın yanı sıra; atların, kuşların, papağanların ve bir de timsahın olduğu görüldü. Mekanda bulunan hayvanlar için gerekli belgelerin tam olduğu öğrenilirken aslanın 'rahat bir ortamda yaşaması için devasa bir kafeste tutulduğu ve gezme alanlarının olduğu' belirtildi.

Khalessi ismi verilen ve kafes içinde "sergilenen" aslan.

EKŞİSÖZLÜK'TE KAMPANYA BAŞLATILDI

Ardından kafenin hayvanların doğalarına aykırı koşullarda ve esaret altında tutulmasına sessiz kalan, hayvanlarla fotoğraf çektiren müşteriler de sosyal medyada tepki gördü.

Ekşi Sözlük’te “mevzoo kapatılsın” başlığıyla kampanya başlatıldı.

KAFENİN SAVUNMASI

Kafede bulunan aslan, müşterilerin arasına yerleştirilen LED ışıklarla aydınlatılan ve zemini mermer olan cam kafeste volta atıyor.

Ayrıca, cama açılan küçük deliklerden müşterilerin aslana yemek verebileceği de ifade ediliyor.

Bazı müşterilerin hayvanların durumuna tepki gösterme ihtimali nedeniyle, işletme aşağıdaki yazıyı astı: