Narin Güran cinayetindeki itirafçıyı aileden bir kişi ihbar etti

Gazeteci Ferit Demir, Narin Güran'ın cesedini gömdüğünü itiraf eden Nevzat B.'yi Güran ailesinden bir kişinin ihbar ettiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 8 Eylül günü ölü olarak bulundu. Güran'ın cenazesi bugün toprağa verildi.

Nevzat B. isimli kişi, Narin Güran'ın amcası Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran'ın kendisine cesedi saklaması için 200 bin lira para teklif ettiğini ve Güran cesedini kendisinin gömdüğünü itiraf etti.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, Nevzat B.'yi ihbar eden kişinin aileden biri olduğunu öğrenildi.

BAKANLIK MESAJLARI İSTEDİ, WHATSAPP TALEBİ KABUL ETTİ

WhsatsApp konuşmalarının geri getirilemediğini, ancak kurumun kabul etmesi halinde mesajlara ulaşılabileceğini belirten Demir, bu mesajların ortaya çıkması ile soruşturmanın aydınlatılacağını ifade etti.

Bakanlığın, Whatsapp yetkileri ile mesajların geri getirilmesi için talepte bulunduklarını aktaran Demir, WhatsApp'ın bu talebi kabul ettiğini ve Adalet Bakanlığı'na bildirileceğini açıkladı.

'BUGÜN MEZARLIKTA ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM'

Ölümle tehdit edildiğini söyleyen Demir, Adli Tıp Kurumu önünde yayın yaptığı esnada saldırı girişimine maruz kaldığını açıkladı.

Demir, "Biz bildiklerimizi güvenlik birimlerine anlattık. Muhtarı ikinci günden beri güvenlik güçlerine asıl şüpheli budur diye gazeteci arkadaşlarla söyledik. Bunu bugüne kadar anlatmadık. Narin bulunduğu için bunu söylüyorum. Her yayında her değiştiriyorum. Gerçekleri söylüyorum diye defalarca tehdit ettiler. Bugün mezarlıkta biri yanıma yaklaştı, 'Aslında bizim seni öldürmemiz gerekiyor. Niye bunları söylüyorsun?' dedi. Biz geri adım atmadık. Narin'in izi nerede bulmaya çalıştık. Dün Adli Tıp önünde yayın yaparken biri bana saldırmaya çalıştı ancak yayına yansıtmadık. Etrafta toplanan ve bizi izleyenler onu oradan uzaklaştırdı" dedi.

(ALINTI)