Narin Güran soruşturması: Diş izinin kime ait olduğu belli değil

Diyarbakır'da gözaltına alınan Narin Güran'ın ağabeyinin kolundaki ısırık izine ilişkin hazırlanan raporla ile ilgili karmaşa yaşanıyor. Baro izin kime ait olduğunun tespit edilemediğini duyurdu.

Abone ol

DUVAR8 yaşındaki Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolmasına ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kayıp kızın ağabeyi E.G'nin (18), kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlandı.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından hazırlanan rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

AA'nın haberine göre raporda, ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlendi. TRT ise Adli Tıp kaynaklarına dayandırdığı haberde, Narin Güran'ın ağabeyinin kolunda iki farklı ısırık izine rastlandığını ve bunlardan birinin abiye ait olduğu belirlendiğini duyurarak "Diğer izin ise Narin’e ait olabileceği üzerinde duruluyor" ifadelerini kullandı. Ancak DHA rapora ilişkin "Raporda, ısırık izinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemedi" ifadeleri yer aldı. Diyarbakır Barosu da konuya ilişkin açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu Başkanı Eren "Raporda diş izinin kime ait olduğuna dair tespit yok" dedi; teyitsiz bilgilerin paylaşılmaması çağrısında bulundu. 

Bu arada, E.G'nin İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yeniden Diyarbakır'a getirildiği öğrenildi. 

'KENDİNİ ISIRIYOR, KENDİNE ZARAR VERİYOR'

Öte yandan DHA'nın haberine göre Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, "Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.

Narin'in amcası Erhan Güran ise E.G.'nin kolundaki ısırık izine ait sonuçların gelinceye kadar gözaltı süresinin uzatıldığını belirterek, "Yeğenim E.G., telefonu yere çarptığı zaman benim yanımdaydı. E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi uzatılmıştır. Sonuçlandığı zaman gerekli bilgiler verilecektir. İz, ısırık izidir. Isırık izi İstanbul'a gönderildi. Çocuk şu anda Diyarbakır'da ve gözaltında tutuluyor" diye konuştu.

DİYARBAKIR BAROSU: RAPORDA TESPİT BULUNMUYOR

Artı Gerçek'e konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de, Adli Tıp raporunda Narin'in ağabeyi E.G.'nin kolundaki ısırık izinin kime ait olduğuna dair bir tespit bulunmadığını söyledi. Eren, doğru olmayan bilgilerin soruşturma sürecine zarar verdiğini vurguladı; teyit edilmeyen bilgilerin paylaşılmamasını istedi.

'RAPORDA DİŞ İZİNİN KİME AİT OLDUĞUNA DAİR TESPİT YOK'

Eren, "Herkes Adli Tıp raporu ile ilgili kendisine göre nereden alındığı belli olmayan haberler paylaşıyor. Söz konusu raporda o diş izinin kime ait olduğuna dair yapılmış herhangi bir tespit yoktur. Yani raporda, 'bu diş izine bakarak kardeşine aittir, başkasına aittir diyemem. Küçüklere de ait olabilir, büyüklere de ait olabilir' deniliyor. Herhangi bir tespit yapılamamış, o delil üzerine" ifadelerini kullandı.

(ANADOLU AJANSI)