Narin Güran soruşturması: Gözaltındaki ağabeyi serbest bırakıldı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan ve kolundaki diş izleri nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen ağabeyi E.G. serbest bırakıldı.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da 8 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'a ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin Güren'ın 18 yaşındaki ağabeyi Jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Kayıp kızın ağabeyi E.G., önceki gün kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmişti.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından hazırlanan rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

AA'nın haberine göre raporda, ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlendi. TRT ise Adli Tıp kaynaklarına dayandırdığı haberde, Narin Güran'ın ağabeyinin kolunda iki farklı ısırık izine rastlandığını ve bunlardan birinin abiye ait olduğu belirlendiğini duyurarak "Diğer izin ise Narin’e ait olabileceği üzerinde duruluyor" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek'e konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de Adli Tıp raporunda Narin'in ağabeyi E.G.'nin kolundaki ısırık izinin kime ait olduğuna dair bir tespit bulunmadığını söyledi. Eren, doğru olmayan bilgilerin soruşturma sürecine zarar verdiğini vurguladı; teyit edilmeyen bilgilerin paylaşılmamasını istemişti.

(ANADOLU AJANSI)