NATO'dan Türkiye açıklaması

NATO, darbe girişimi sonrası başlayan tartışmalar konusunda bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye'nin NATO üyeliği tartışma konusu değildir" denildi.

Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti sonrası Türkiye'nin NATO üyeliğine dair başlayan tartışma konusunda ittifaktan bir açıklama geldi. NATO sözcüsünün imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Türkiye'nin NATO üyeliği tartışma konusu değildir" denildi.

'SPEKÜLATİF HABERLER YAPILIYOR'

"NATO'nun Türkiye'deki darbe girişimi ve Türkiye'nin üyeliğine dair tavrı konusundaki spekülatif haberlerden dolayı ittifakın çok açık olan tavrını vurgulamama izin verin" diye başlayan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'TARTIŞMA KONUSU DEĞİL'

"Değerli bir müttefik olan Türkiye, NATO'nun ortak çabalarına önemli katkı sunuyor. Türkiye, bir nesildir görülen en büyük güvenlik sorunlarıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde, ittifakın oybirliğine dayanan karar sürecine katılıyor. Türkiye'nin NATO üyeliği tartışma konusu değildir."

DEMOKRASİ VURGUSU

Açıklamada, demokrasi vurgusu da yer aldı. NATO sözcüsü şu ifadeleri kullandı: "İttifakımız ortak savunmaya bağlıdır ve demokrasi, bireysel özgürlük, insan hakları ve hukukun üstünlüğü temelleri üzerine kurulmuştur." (HABER MERKEZİ)