NATO'dan Zelenskiy'ye uçuşa yasak bölge yanıtı: Ukrayna'da NATO uçakları uçmayacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO Rusya'yla savaş istemiyor" diyerek Ukrayna'nın uçuşa yasak bölge çağrılarını reddetti. NATO, Rusya'yı 'koşulsuz olarak hemen asker çekme'ye çağırdı.

Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifaka üye ülkelerin dışişleri bakanlarının Ukrayna krizine ilişkin toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "NATO Rusya'yla savaş istemiyor" dedi. Stoltenberg, "NATO'nun, ihtilafın Ukrayna'nın ötesine yayılmamasını sağlama sorumluluğu var" diye konuştu. 

'AVRUPA ÇAPINDA SAVAŞA YOL AÇAR'

Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin çağrısını yaptığı uçuşa yasak bölge hakkında da "Müttefikler, Ukrayna hava sahasında NATO uçaklarının veya Ukrayna topraklarında NATO askerlerinin bulunmaması gerektiğinde hemfikir" dedi. Stoltenberg, "NATO'nun Ukrayna'da savaşa girmesi Avrupa'da yayılan bir savaşa yol açabilir, acıları artırır" diye konuştu.

PUTİN'E DERHAL, KOŞULSUZ ÇEKİLME ÇAĞRISI 

Stoltenberg, "Ukrayna'da önümüzdeki günler muhtemelen daha kötü olacak; daha fazla ölüm, acı ve yıkım olacak" ifadelerini kullanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'savaşa hemen ve koşulsuz' şekilde son verme çağrısında bulundu. Stoltenberg, Putin'i diplomasiye davet ettiklerini söyledi.

'MİSKET BOMBASI KULLANILDIĞINA DAİR KANIT VAR'

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'da misket bombası (parça tesirli bomba) kullandığına dair kanıt olduğunu da savunarak, "Misket bombası kullanıldığını, uluslararası hukuka aykırı şekilde diğer silahların kullanıldığına dair haberlere rastladık" dedi. NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini "Avrupa'nın on yıllardır karşılaştığı en ağır askeri saldırı" olarak nitelendirdi. (DIŞ HABERLER)