Nazan Bozkurt'un gözaltına alınma görüntüleri ortaya çıktı

Yüksel Caddesi’nde eylemlerin sürdüren Nazan Bozkurt'un gözaltına alınma görüntüleri polis kamerası tarafından kaydedildi. Videoda bir polisin, çekim yapan polisten görüntüleri silmesini istiyor.

Abone ol

ANKARA - Ankara'da Yüksel Caddesi'nde "İşimi geri istiyorum" eylemini 500 günü aşkın süredir sürdüren Nazan Bozkurt, 19 Mart'ta bir diğer ihraç edilen kamu çalışanı Mahmut Konuk'a işyeri önünde destek verdiği sırada polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Bozkurt'un polis tarafından gözaltına alınmasının görüntüleri ortaya çıktı. Polis kamerasının kaydettiği görüntülerde, bir polisin Bozkurt’u yere yatırıp başını bastırıyor ve gözaltı işleminin ardından görüntüyü çeken polise, “Devrem silersin” dediği duyuluyor. Başka bir polis ise araca bindirildiği sırada Bozkurt'un başına yumruk atıyor.

Sosyal medyada birçok kişi polisin tutumunu eleştirip görüntülere tepki gösterdi. KHK ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, görüntülerin silinmesini isteyen polis hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, ancak dava açılmadığını belirtti.

Bozkurt’un geçtiğimiz günlerde Yüksel Caddesi’nde yaptığı eylem sırasında da polis tarafından elmacık kemiği kırılmıştı. (DUVAR)