Nazi subayını affeden Eva Kor 85 yaşında hayatını kaybetti

Auschwitz'de 'Ölüm Meleği' olarak da bilinen Josef Mengele'nin işkencelerinden kurtulmayı başaran Eva Kor 85 yaşında yaşamını yitirdi. Kor, 2015 yılında mahkemeye çıkarılan bir Nazi subayını bağışlamıştı.

Abone ol

DUVAR- İkinci Dünya Savaşı sırasında Auschwitz'den kurtulmayı başaran Eva Kor, 85 yaşında hayatını kaybetti. Kor, 2015 senesinde mahkemeye çıkarılan Auschwitz'de kayıtları tutmakla görevli olan Nazi subayı Oskar Groening'i, "en büyük intikam affetmektir" diyerek bağışlamıştı.

Romanya'da doğan Eva Mozes Kor, 1944'te Yahudi ailesiyle Auschwitz'e gönderilmişti. O ve ikizi Miriam dışında ailesi toplama kampında hayatını yitirdi.

MENGELE'NİN İŞKENCESİNE MARUZ KALDI

Fakat Eva ve ikizi 1 milyonun üzerinde Yahudi'nin ölümünde payı bulunan, 'Ölüm Meleği' olarak da bilinen Josef Mengele'nin acı verici ölümcül deneylerine maruz kaldı.

Kor, Mengele tarafından haftada üç kere laboratuvara sokulduklarını, vücutlarına kimyasallar ve mikrop enjekte edildiğini onlardan çok fazla kan alındığını söylemişti.

1943'te Auschwitz'in doktoru olan Mengele'nin çarpık bilim fikriyle 1000'den fazla ikize işkence yaptığı biliniyor.

Mengele savaştan sonra kayıplara karıştı. Mengele'nin 1979 yılında Brezilya'da boğulduğu DNA testiyle ortaya çıkacaktı. (DIŞ HABERLER)