Nazım Hikmet 'Şeyh Bedreddin Destanı' oyunuyla Gaziemir’de anıldı
Nazım Hikmet, ölümünün 61. yılında Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve Erkan Bektaş’ın sahnelediği “Şeyh Bedreddin Destanı” oyunuyla anıldı.
DUVAR - Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, 3 Haziran 1963’te vefat eden Nazım Hikmet, ölümünün 61. yılında anıldı. Nazım Hikmet’in eserinden tiyatro sahnesine uyarlanan ve Erkan Bektaş’ın sahneye taşıdığı 'Şeyh Bedreddin Destanı' oyunu sahnelendi.
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Nazım Hikmet sahnesinde düzenlenen etkinliğe Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Oyunun sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Ünal Işık, oyuncu Erkan Bektaş’a anı objesi takdim ederek teşekkür etti. 1980 darbesinin ardından kitapların yasak olduğu yıllarda Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı kitabına arkadaşı sayesinde ulaştığını anlatan Başkan Ünal Işık, “Şeyh Bedreddin Destanı’nı lise birinci sınıftayken okumuştum. Öyle etkilemişti ki beni defalarca okudum. Kurtuluş Savaşı’nın boşa verilmediğini, özgürlüğün ve bağımsızlığın bizim damarlarımızda dolaşan kanda mevcut olduğunu o gün anladım. Kurtuluş Savaşı Destanı kitabını okuduktan sonra Nazım Hikmet hayranı oldum. Neredeyse tüm şiirlerini okuduğum, birçok şiirini de ezbere bildiğim büyük ustanın yokluğunu, kesik bir kol gibi omuz başımda hissediyorum. Nazım’ın yokluğu ülkemiz için çok büyük kayıptır. Ülkesini çok seven Nazım’ın ömrü, sürgünlerde geçti. Anadolu’da bir köy mezarlığında, bir çınar ağacının altında yatmayı vasiyet eden Nazım Hikmet, ne yazık ki memleketinden çok uzaklarda yatıyor. Nazım’ın şiirleri tüm dünyaya ulaşmışken biz yanı başımızdaki ülkeden onun mezarını ülkemize taşıyamadık. Dilerim bir gün mezarı çok sevdiği Anadolu’ya taşınır” diye konuştu.