NBA efsanelerinden Paul Westphal öldü

NBA'in ve Phoenix Suns'ın sembol isimlerinden Paul Westphal vefat etti. İki yıl önce Hall of Fame'e de dahil edilen Westphal'in ölümünün ardından NBA'in resmi internet sitesinde mesaj yayınlandı.

Abone ol

DUVAR - Amerikan Basketbol Ligi'nin efsane oyuncularından Paul Westphal 70 yaşında öldü. Bir süredir kanser tedavisi gören Westphal, Phoenix Suns takımıyla adını lig tarihine yazdırmıştı.

WESTPHAL'İN KARİYERİ

Guard pozisyonunda oynayan Westphal, 1972-1975 yılları arasında Boston Celtics forması giydi ve 1974'te şampiyonluk yaşadı. Sonraki yıl Suns'a transfer olan oyuncu, 1980'e kadar Phoenix Suns'ta oynadı.

1984'e kadar Seattle SuperSonics, New York Knicks ve tekrar Phoeniz Suns formaları giyen Westphal daha sonra aktif spor yaşantısını sonlandırdı ve antrenörlük yapmaya başladı. Deneyim kazandıktan sonra 1992'de Phoenix Suns'ın koçu olan Westphal, takımını 1993'te ilk kez NBA finallerine taşıdı. Westphal, 2016'ya kadar çeşitli kulüplerde baş antrenörlük ve asistanlık yaptı.

Westphal 1977-1981 yılları arasında 5 kez NBA All-Star takımına seçildi. Phoenix Suns, kendisi için 44 numaralı formayı emekli etti. Koçluk kariyerinde de başarılar yaşayan Westphal, 1993 ve 1995 yıllarındaki NBA All-Star takımını yönetti.

Westphal 2019 yılında, basketbolda efsaneleşmiş oyuncu, hakem, antrenör ve diğer önemli kişilerden oluşan Şöhret Müzesi'ne (Hall of Fame) girdi. (HABER MERKEZİ/AA)