İsrail ordusu, Netanyahu'nun 'Safiyuddin'i öldürdük' iddiasını doğrulamadı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'i öldürdüklerini iddia etti. İsrail ordusu ise saldırının sonuçlarını araştırmaya devam ettiklerini açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Video mesaj yayınlayan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Lübnan halkına hitap etti.

İHA'nın haberine göre, Netanyahu İsrail'in 3 Ekim'de, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Haşim Safiyuddin ve Safiyuddin'in yerine geçecek kişinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Safiyuddin'in yerine geçecek kişinin adını paylaşmayan Netanyahu, "Bugün Hizbullah uzun yıllardır olmadığı kadar zayıflamış durumda” ifadelerini kullanarak, Lübnan halkını ülkeyi Hizbullah'ın kontrolünden geri almaya çağırdı.

Netanyahu, "Şimdi siz, Lübnan halkı, önemli bir kavşakta duruyorsunuz. Bu sizin seçiminiz. Artık ülkenizi geri alabilirsiniz. Onu barış ve refah yoluna geri döndürebilirsiniz. Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ki bu savaş sona ersin. Ülkenizi Hizbullah'tan kurtarın ki ülkeniz yeniden refaha kavuşabilsin, böylece gelecek nesiller Lübnanlı ve İsrailli çocuklar ne savaş ne de kan döküldüğünü bilecek, nihayet barış içinde birlikte yaşayacaklar" dedi.

AA'nın haberine göre, İsrail ordusu ise Netanyahu'nun açıklamasını doğrulamadı. 

Düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 3 Ekim'de Beyrut'a düzenledikleri saldırıda Hizbullah'ın "istihbarat merkezini vurduklarını ve Safiyuddin'in de bombalanan yerde olduğunu" iddia etti.

Hagari, saldırının sonuçlarının araştırılmaya devam ettiğini belirtmekle yetindi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)