Netanyahu'dan Hizbullah'a tehdit: Şimdiye kadar ödemedikleri ağır bir bedel ödeyecekler

İşgal altında tuttukları Golan Tepeleri'ne düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" dedi.

Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail işgali altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'ne düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırı nedeniyle Lübnan'daki Hizbullah örgütüne "ağır bedel ödetecekleri"ni söyledi.

AA'nın haberine göre, İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı Mecdel Şems beldesinde futbol sahasına düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tuttuğu belirtildi. 

Netanyahu, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek" ifadesini kullandı.

Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıda roketler bir futbol sahasına isabet etmiş ve 10 kişinin öldüğü, 6'sı ağır 24 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. 

İsrail, Hizbullah'ı suçlarken; Hizbullah ise saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddiasını "kesinlikle yalanladığını, olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını" savunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)