Netanyahu'dan 'Yahya Sinvar' açıklaması: Önemli bir an

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 'Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü' söyledi ve "Bu, savaşta önemli bir an" ifadelerini kullandı.

Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün Orta Doğu'da barış şansı sunduğunu" söyledi ancak "Gazze'deki savaşın bitmediğini" kaydetti.

Netanyahu, Sinvar'ın yaşamını yitirdiğine yönelik Tel Aviv makamlarından gelen açıklama sonrası sosyal medya hesabından görüntülü mesaj yayımladı.

Netanyahu videoda "Bugün hesabı kapattık. Bugün kötülüğe bir darbe vuruldu ancak görevimiz henüz tamamlanmadı” ifadelerini kullandı.

Rehine ailelerine seslenen Netanyahu, şöyle devam etti: “Bu, savaşta önemli bir an. Tüm sevdikleriniz, sevdiklerimiz evlerine dönene kadar tam gücümüzle devam edeceğiz."

Ne olmuştu?

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın, İsrail'in dün gece Gazze'de düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Reuters haber ajansının konuştuğu Hamas kaynakları, Gazze'den gelen işaretlerin Sinvar'ın öldüğünü gösterdiğini söylemişti. 

Daha sonra açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze’ye düzenlenen saldırıda Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiği söyledi. Katz, "Yahya Sinvar, bugün İsrail askerleri tarafından öldürüldü" açıklamasını yaptı.. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)