Netflix, yeni abone sayısında beklentilerin altında kaldı

Netflix, 2021 bütçesini açıkladı. Yayın şirketi, 2021 gelir raporlarına göre bu yıl 17 milyar doların üzerinde para harcayacak.

Abone ol

DUVAR - Netflix'in 2021 ilk çeyrek raporu açıklandı. Platform, ilk çeyrek gelir raporuna göre bu yıl içeriğe 17 milyar doların üzerinde para harcayacağını açıkladı.

Variety'nin haberine göre, bu harcamanın en büyük nedenlerinden birinin korona virüsü salgını nedeniyle 2020 yılında ertelenen yapımların, 2021'de çekildiğini belirten Netflix'in hissedarları, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "2020'de Covid-19 kaynaklı ertelenen prodüksiyonların büyük bir kısmı 2021 yılının ikinci yarısını takip ediyor. Dünyada aşıların dağıtımında dengesizlik ve adaletsizlikler yaşansa da Brezilya ile Hindistan haricinde güvenli bir şekilde çalışıyoruz. Bunun devam edeceğini varsayarsak, bu yıl içeriğe 17 milyar dolardan fazla nakit harcayacağız ve geçtiğimiz yıldan çok daha fazla orijinal yapımı izleyici karşısına çıkaracağız" denildi. 

Salgın, sektör genelinde üretim gecikmelerine neden olduğu için yayın şirketi Netflix, 2019 yılında ise 13.9 milyar dolarlık harcama yapmışken, 2020'de 11,8 milyar dolarlık harcama yaptı. 

PLATFORM, ABONE SAYISINDA BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Geçen yılın toplamında 36 milyonun üzerinde artışla 200 milyon abone sayısını geride bırakan Netflix'in açıklanan gelir raporuna göre, 2021 yılının ilk üç ayında ulaştığı yeni abone sayısı 3,98 milyon oldu ve toplamda 207,4 milyon kullanıcıya erişildi. Tahminler ilk çeyrek artışının 6 milyon abone civarında olmasını öngörüyordu ancak platform beklentilerin iki milyon kadar altında kaldı. 2020 ilk çeyreği boyunca Netflix'in yeni abone sayısı 15,8 milyon olarak gerçekleşmişti.

Platforma üye olan yeni abonelerin sayısında beklenti altı kalınmasını, Covid-19 sebebiyle ertelenen projeler ve bu sebeple ilk çeyrekte ağır yapımlardan yoksun bir seçkinin izleyiciyle buluşması olarak açıklayan Netflix, abone artış hızındaki düşüşe rağmen bu yıl içeriklere rekor seviyede para harcamaya hazırlanıyor.