Netflix'in Yunan mitolojisine dayanan yeni dizisi: Kaos

Netflix'in Yunan mitolojisine dayanan yeni dizisi 'Kaos', 29 Ağustos'ta izleyiciyle buluşacak. Dizi, mitolojide konu alınanları yeniden anlatacak.

Abone ol

DUVAR - Netflix'in Yunan mitolojisine dayanan yeni dizisi 'Kaos'tan yeni tanıtım yayınlandı. Kara mizah türündeki dizinin sezonu 10 bölüm sürecek. 

RaniniTv'nin haberine göre, yapımını All3Media ve Brightstar'ın üstlendiği dizinin senaristliğini ise Charlie Covell yapacak. Mitolojide konu alınanları yeniden anlatacak olan dizide politika, güç, yer altı dünyasındaki yaşam gibi temalar da yer alacak.

'Kaos', 29 Ağustos'ta izleyiciyle buluşacak. 

Dizinin konusu şöyle:

Zeus (Jeff Goldblum) uzun zamandır Tanrıların Kralı statüsünün tadını çıkarmaktadır. Ta ki bir sabah uyanıp alnında bir kırışıklık keşfedene kadar. Nevroz başlar ve onu tehlikeli, paranoyak bir yola sokar. Zeus düşüşünün yaklaştığına ikna olur ve her yerde bunun işaretlerini görmeye başlar.

Zeus'un bir zamanlar güvenilir kardeşi olan Yeraltı Dünyası Tanrısı Hades (David Thewlis), karanlık egemenliği üzerindeki kontrolünü gizlice kaybetmektedir. İşlenmeyi bekleyen bir yığın ölü vardır ve huzursuzlukları giderek artmaktadır. Tanrıların Kraliçesi Hera (Janet McTeer), Dünya üzerinde - ve Zeus üzerinde - kendine özgü bir şekilde egemenlik kurmaktadır. Ancak Zeus'un artan paranoyası yüzünden gücü ve özgürlüğü tehdit altına girer ve Zeus'un asi oğlu Dionysos (Nabhaan Rizwan) kontrolden çıkıp babasıyla kozmik bir çarpışmaya doğru yol alırken harekete geçmek zorunda kalır.

Dünya'da insanlar değişim için can atmaktadır ancak Deniz, Fırtına ve Deprem (ve Atlar) Tanrısı Poseidon (Cliff Curtis) daha çok süper yatının büyüklüğü ve bir sonraki partinin nerede olduğuyla ilgilenmektedir. Ölümlülerin refahı onu pek ilgilendirmez. Ne yazık ki bu ölümlülerden bazıları bunun farkına varmaya başlıyor...

Bu ölümlüler - Riddy (Aurora Perrineau), Orpheus (Killian Scott), Caneus (Misia Butler) ve Ari (Leila Farzad) - hayatın farklı kesimlerinden geliyorlar ve hepsi Zeus'a karşı savaşta kozmik olarak bağlantılılar. Her birinin oynayacağı çok farklı bir rol vardır ve içlerinden herhangi birinin kaderi Tanrıları alaşağı etmek olabilir.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)