Nevşehir'de hasta ve yakınından doktora saldırı

Nevşehir Devlet Hastanesi'nden Uzman Doktor Rıdvan Güneş, sıra alamayan hasta ve yakını tarafından saldırıya uğradı.

Abone ol

DUVAR - Nevşehir Devlet Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nde Uzman Doktor Rıdvan Güneş’in ismi açıklanmayan bir hasta ile yakını tarafından darp edildiği belirtildi. Rıdvan Güneş’in günlük hasta bakımını 100 hasta ile sınırlandırmasının ardından, 101. hasta olarak başvuruda bulunmak isteyen ve sıra alamayan hasta ile yakını tarafından darp edildiği ileri sürüldü. Güneş’in sıra alamayan hasta ve yakınının hakaretine uğradığı, doktora "Sizleri boşuna dövmüyorlar" denildiği belirtildi.

'BU SALDIRI ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, yaşanan olayı yaptığı basın açıklaması ile kınadı: "Halkımıza her türlü şartta sağlık hizmeti sunmak için cansiperane görevlerini yapan doktorumuza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Doktorumuza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Saldırı hakkında gerekli tüm yasal işlemeler başlatılmıştır.”

Öte yandan Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Macit Yalçın da Nevşehir Devlet Hastanesi'nin sosyal medya hesabından saldırıya uğrayan Dermatolog Uzman Doktor Rıdvan Güneş’in saldırı sonrasında çekilen 2 fotoğrafına yer verdi ve şu ifadeleri kullandı: “O gün 100 hastaya bakmak için sıra veren doktorumuza sıra alamadığı 101. hastaya bakamayacağını söylemesinden dolayı 'sizleri boşuna dövmüyorlar' diye çirkin bir ifadede bulunulmuş ve kendi darp edilmiştir. Yaşanan bu çirkin olayı hastane yönetimi ve sağlık çalışanları olarak şiddetle kınıyoruz

Mesleği şifa dağıtmak olan ve her türlü özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin her türlüsünü lanetliyoruz. Bir yandan tüm sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için gayret eden ve diğer yandan Covid-19 salgını ile mücadele etmeye devam eden, kendi canını ortaya koyan ve sevdiklerinden fedakarlık eden sağlık camiamıza gerek bu şekilde yapılan fiziksel saldırılar, gerekse çeşitli haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından yapılan haksız ve asılsız iddialar bizleri son derece üzmektedir. Bu ve bunun gibi tatsız olayların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diyor olayın ve sorumluların hakkettikleri cezayı almaları konusunda gerekli tüm yasal işlemelerin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." (ANKA)