'New York sosyetesi'ni kandıran sahte mirasçıya hapis cezası!

67 milyon dolarlık bir banka hesabı olduğunu söyleyerek 'New York sosyetesi'ne giren ve sahte belgelerle pahalı mağazaları ile bankaları dolandıran 28 yaşındaki Alman vatandaşı Anna Sorokin'e 4 ila 12 yıl hapis cezası verildi. Sorokin, dolandırdığı kişilerden özür diledi.

Abone ol

DUVAR - Kendisini milyonlarca doları olan zengin bir mirasçı olarak tanıtıp New York sosyetesine giren, lüks otelleri, ünlü kişileri, bankaları ve pahalı mağazaları sahte belgelerle kandıran 28 yaşındaki Alman vatandaşı Anna Sorokin hapis cezasına çarptırıldı. Manhattan Yüksek Mahkemesi, Sorokin'i 4 ila 12 yıl hapis cezası ile 24 bin dolar para cezasına çarptırdı. Sorokin, dolandırdığı kişi ve kurumlara da yaklaşık 199 bin dolar ödeyecek.

Ekim 2017'den beri hapiste olan Sorokin, tutuklanmadan önce kendisini Anna Delvey isimli Alman bir milyoner olarak tanıtarak yaklaşık 4 yıl boyu lüks içinde, sahte bir hayat yaşadı. Sorokin, özel bir uçağı ve 67 milyon dolarlık bir hesabı olduğunu söylüyor, 'sosyete'nin partilerine katılıp 100'er dolarlık bahşişler saçıyordu. Sorokin, sahte belgelerle edindiği kredi kartları sayesinde lüks bir otelde yaşıyordu. Ancak kredi kartları peş peşe reddedilmeye başladı, otelden atıldı ve dolandırıcılığı ortaya çıktı.

Bu dönemde New York sosteyetesini şaşkına çeviren Sorokin, mahkemede dolandırdığı ve kandırdığı kişilerden özür diledi. Sorokin'in memleketi Almanya'ya iade edilmesi de gündemde. (Dış Haberler)