New York'ta son 25 yılın en büyük yangını: En az 12 ölü

New York'ta 100 yıllık bir binada çıkan yangın 12 kişinin ölümüne yol açtı. Hayatını kaybedenlerden biri, 1 yaşındaki bir bebek. İki kişinin cansız bedeni banyo küvetinde bulundu...

Abone ol

DUVAR - New York'un Bronx bölgesindeki bir binada çıkan yangında, biri 1 yaşında bir bebek olmak üzere en az 12 kişi hayatını kaybetti. Dört kişi de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. NY1 kanalının haberine göre, hayatını kaybedenlerin ikisi küvette bulundu. Kentin 25 yıldan uzun süredir sahne olduğu en ölümcül yangının sebebi henüz bilinmiyor.

New York İtfaiye Müdürü Daniel Nigro'nun açıklamasına göre, 100 yıllık tuğla binanın ilk katında çıkan yangın hızla yukarı katlara yayıldı. Nigro, ölümlerin 1'inci ila 50'inci katlar arasındaki çeşitli dairelerde meydana geldiğini belirterek, "Burada anlatılmaz bir trajedi yaşandı. Tatil döneminin ortasında, aileler biraradaydı. Bugün bu gece, Bronx'ta, darmadağın olan aileler var" dedi.

Yangının ancak 160 itfaiyecinin çabasıyla söndürülebildiği belirtiliyor. Soruşturma sürüyor. New York sert bir soğuk hava dalgasında geçerken, binadan tahliye edilenler için yakındaki bir okul barınak haline getirildi.

Yangının, 11 Eylül saldırıları haricinde, 1990 yılında bir kulüpte 87 kişinin hayatını kaybettiği faciadan bu yana New York'un sahne olduğu en büyük yangın olduğu belirtiliyor. (Dış Haberler)