Neymar: Yas tuttum

Brezilyalı futbolcu Neymar, Dünya Kupası çeyrek finalinde takımının elenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu: 'Top görmek istemiyordum!'

Abone ol

DUVAR - Brezilya Milli Takımı'nın futbolcusu Neymar, 2018 FIFA Dünya Kupası'na çeyrek finalde Belçika'ya 2-1 yenilerek elenmelerinin ardından yas tuttuğunu açıkladı. Futbolcu, yenilgiden sonra top görmek ya da futbol karşılaşması izlemek istemediğini söyledi.

'TOP GÖRMEK İSTEMİYORDUM'

Sputnik'in aktardığına göre, ''Bir daha futbol oynamak istemedim diyecek kadar ileri gitmeyeceğim, ancak top görmek ya da futbol karşılaşması izlemek istemiyordum'' diyen Neymar, şöyle devam etti: ''Yas tutuyordum, gerçekten üzgündüm, ama üzüntü geçiyor. Oğlum, ailem, arkadaşlarım var ve onlar beni bunalım takılırken görmek istemiyor. Üzgün olmak yerine mutlu olmak için daha çok sebebim var.''

Brezilyalı futbolcu, İspanya basınında çıkan Real Madrid'e transfer olacağı haberlerini de yalanladı.

'KONU BEN OLUNCA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR' 

Geçen sezon 222 milyon euro karşılığında PSG'den Barcelona'ya transfer olan ve beklentiler altında ezildiği yönünde çok sık eleştirilen Neymar, ''Hayır, öyle bir şey yok. Tüm büyük futbolcular baskı altındadır ve bunu hissederler. Ama ben söz konusu olduğumda çifte standart uygulandığı doğru. Ben böyle bir sorumluluğun hem milli takımda hem de kulüp takımında omuzlarıma yüklendiğinin 17-18 yaşından beri farkındayım. Bu baskıyla başa çıkmak için kendimi hazırladım ve beklenen sonuçlar alınamadığında baskının arttığını biliyorum'' dedi.

'TEKME YEMEK İÇİN GELMEDİM'

Dünya Kupası karşılaşmaları sırasında faule uğrayıp yerde yuvarlanması ve dakikalarca ayağa kalkmamasıyla alay konusu olan Neymar, ''İnsanlar faulü yapandan çok faule uğrayanı eleştirmek için adeta yarışıyor. Ben Dünya Kupası'na futbol oynamak, rakibi yenmek için gittim, tekme yemek için değil. Şahsıma yönelik eleştiriler abartılı. Ama koca adamım, bu türden şeylerle uğraşmaya alışığım. Tabii aynı zamanda hem hakemlik yapıp hem de futbol oynayamam ama her ikisini birden yapmak istediğim zamanlar oldu.'' dedi.

Oyuncunun bu abartılı bulunan halleri 'Neymar Challenge' isimli bir akımın doğmasına sebep olmuştu. Neymar, misilleme olarak bir otoparkta topladığı çocukları '1-2-3' diye bağırarak yerlerde yuvarlattığı, ardından ''İşte bu faule serbest vuruş'' diye bağırdığı videoyu #ChallengeDAFALTA etiketiyle Instagram'da paylaştı.