Nilay Örnek: İnternet kuyusunda kaybolmaması için yazdım

Gazeteci Nilay Örnek'in yeni kitabı Bütün İyiler Biraz Küskündür adlı kitabı Artemis Yayınları'ndan çıktı. Örnek, "Bu kitap bir nevi benim memleket derdim, benim anlama çabam, olan bitenden kaçarken sığındığım bazı insan-limanlar ve benim çözüm önerilerim..." diyor.

Abone ol

ANKARA - Gazeteci Nilay Örnek'in "Bütün İyiler Biraz Küskündür" adlı kitabı, kısa sürede yedinci baskısını yaptı. Aralarında köşe yazılarının da bulunduğu elliden fazla yazısıyla yazar, okuyucuları geçmişte yaşanan güzel anıları unutmamaya, iyi olanı takdir etmeye teşvik ediyor. Artemis Yayınları tarafından yayımlanan ve en çok okunanlar listesinde yer alan kitabın editörlüğünü sanatçı İclal Aydın üstlendi.

İclal Aydın, Nilay Örnek'i arayarak kaleme aldığı yazılarının 'internet kuyusunda yok olmaması için' kitap haline getirilmesini önerdi.

'ANNE BEN BU ÜLKEDEN GİTMEK İSTİYORUM'

"Bu kitap bir nevi benim memleket derdim, benim anlama çabam, olan bitenden kaçarken sığındığım bazı insan-limanlar ve benim çözüm önerilerim..." diyen yazar Nilay Örnek kitabına Milliyet, Habertürk, Akşam ve Sözcü gazeteleriyle Tempo dergisinde yer alan yazılarını da ekledi.

Yazar Nilay Örnek'in, Ankara Tren Katliamı sonrasında bir buçuk saat hiç durmadan katıla katıla ağlamasının ardından kaleme aldığı, "Anne Ben Bu Ülkeden Gitmek İstiyorum" yazısı da kitabında yer alıyor.

'HAKSIZLIĞA AĞITLARIMIZ VAR BU SAYFALARDA'

Bütün İyiler Biraz Küskündür'ün editörlüğünü üstlenen İclal Aydın hazırladığı önsözde kitaba dair şunları paylaştı, "On beş yılın bütün mevsimleri var bu kitapta. Sığındığım limanlar, binip gitsem dediğim gemiler, hayran olduğum, küstüğüm, kızdığım, yeniden sevdiğim insanlar, acımız ve umudumuzla tutunduğumuz topraklar, bir daha eskisi gibi olur mu diye baktığımız sokaklar, dostluklar, susmalar, suskunluğa, ayrılığa ve haksızlığa ağıtlarımız var bu sayfalarda." (DUVAR)

Bütün İyiler Biraz Küskündür, Nilay Örnek, 268 syf. Artemis Yayınları, 2017.