Nilgün Toker Kılınç: Son iki haftada zalimlik tavan yaptı

İnsan Hakları Söyleşileri'nin konuğu Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile 'korku'yu konuştu. Son iki haftada Türkiye'de yaşananlara, avukatların yürüyüşüne ve sosyal medyanın kapatılması tehditlerine değinen Kılınç, iktidarı kaybetme korkusunun iktidarı zalimleştirdiğini ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın (TİHV) yayınladığı İnsan Hakları Söyleşileri'nin 10'uncu bölümünde Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın konuğu Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç'tı. İnsanlık Onuru Korkuyu Yenecek başlıklı söyleşide Kılınç, Türkiye'de son iki haftada yaşananlara odaklandı. "Avukatların yürüyüşü ile  inanılmaz bir eylemlilik başladı" diyen Kılınç, avukatların neden korkacaklarını doğru seçtiklerini ifade etti. Avukatların, kaybedeceklerinin kendi varoluşları ile ilintili olduğunu fark ettiklerini anlatan Kılınç, o korkunun avukatlara cesaret verdiğini belirtti.

İhraç edilen akademisyenlerin de, akademisyenlik onurunu kaybetmemek için barış istediklerini söyleyen Kılınç, akademisyenlerin bu sayede korkuya teslim olmadıklarının, eylemin öznesi haline geldiklerinin altını çizdi.

Son iki haftada yaşananların zalimliğin tavan yapmasının işareti olduğunu belirten Kılınç, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tartışmalara, Netflix'in, Twitter'ın kapatılması ihtimaline ve Halk TV'ye verilen cezalara da değindi.