Noam Chomsky: Trump ekonomik çöküş getirecek

Noam Chomsky'den ekonomi kehaneti: Trump fitili ateşledi, krizi tetikleyecek!

Abone ol

DUVAR - ABD'li ünlü düşünür Noam Chomsky, ABD başkanı Donald Trump tarafından fitili ateşlenmiş olan sermaye piyasalarındaki yükselişin yeni bir ekonomik krize sebebiyet vereceğini söyledi.

Noam Chomsy, ilk önce Trump'ın düzen karşıtlığı söylemini mercek altına aldı. Chomsky, Trump'ın borsayı destekleyen kural tanımaz politikaları dikkate alındığında, "Düzen karşıtlığı söyleminin bir şakadan ibaret olduğunu" söyledi. Ekonomist, tarihçi ve dilbilimci Noam Chomsky, "Önce milyarderler sınıfından müteşekkil olan kabineye bir bakın sonra da ekonomi kurumlarına, askeri kurumlara bakın ne kadar düzen karşıtı olduğunu siz de göreceksiniz" dedi. Chomsky, Hazine Bakanı Steve Mnuchin'nin bir Goldman Sachs mensubu, Ulusal Ekonomi Konseyi direktörü Gary Cohn'un aynı kuruluşun genel müdürü olduğunu da hatırlattı.

ÇÖKÜŞÜN YÜKÜ YURTTAŞLARIN SIRTINA BİNECEK

Trump seçildikten sonra finans kuruluşlarının hisselerinin tavan yaptığını hatırlatan Chomsky yatırımcıların Trump'ın yeni deregülasyon atılımları sebebiyle çok mutlu olduklarını, vergilerden muaf kılınan sermaye sahipleri kârlarını yükselttikten sonra tekrar bir çöküş yaşanacağını ve bütün yükün vergi veren yurttaşların üstüne bineceğini savunuyor.

The Independent'ın haberine göre sekiz yıl boyunca Obama'nın düşük fiyatlı pazar yönetiminden sonra seçimlerden önce Hillary Clinton'ın zaferini fiyatlayan uzmanlar Donald Trump seçildikten sonra mali bir altüst oluş bekledi. Donald Trump'ın Müslümanları sınır dışı etmeye yönelik tartışmalı kararnamesi ve belli başlı şirketleri ısrarla Twitter'dan hedef göstermesine rağmen 8 Kasım seçimlerinden beri borsada yükseliş devam ediyor. Donald Trump, tüketicileri finans kuruluşlarına karşı koruyan Dodd Frank yasasını da iptal etti. Chomsky bu adımların yeni bir mali çöküşe sebep olacağını ve Trump yönetiminin bu durumu hiç umursamadığını iddia ediyor.