Nobel ödüllü yazar Svetlana Aleksiyeviç: Halk sokaklarda yeniden doğuyor

Nobel ödüllü yazar Svetlana Aleksiyeviç halka çağrıda bulundu: Birlikte olmalı ve pes etmemeliyiz. Ne kadar birlikte olursak o kadar güçlü oluruz.

Abone ol

DUVAR- Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan genel seçimlerin ardından gerçekleşen protesto eylemlerine katıldığı gerekçesiyle, 2015 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan yazar Svetlana Aleksiyeviç de gözaltına alındı.

72 yaşındaki Aleksiyeviç, 'iktidarı ele geçirme girişimi' olarak adlandırılan bir davada ifadesi alınmak üzere götürüldüğü Soruşturma Komitesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Belarus halkı sokaklarda yeniden doğuyor. Tüm dünya görüyor ama Lukashenko yalnızca Putin ile konuşuyor. Onun halkla konuşmasına ihtiyacımız var. Dünyanın, hatta Rusya'nın da yardımına ihtiyacımız var" dedi.

'BİRLİKTE OLMALI VE PES ETMEMELİYİZ'

Soruşturmalardan korkmadığını söyleyen Aleksiyeviç ,”Bizi korkutmak istiyorlar ama biz suçlu değiliz. Biz sadece özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz. Birbirimizle konuşmalı ve tartışmalıyız. Bizler farklı olabiliriz ama bir tane Belarus var. Birlikte olmalı ve pes etmemeliyiz. Ne kadar birlikte olursak o kadar güçlü oluruz. Ancak o zaman bizimle konuşurlar. Elbette sonunda uzun bir siyasi değişiklik olacak” diyerek Lukashenko’ya karşı birlik çağrısı yaptı.

26 yıldır ülkeyi yöneten Alexander Lukashenko, iki haftayı geçen sokak eylemlerine katılan protestoculara yönelik yönelik tutuklamalara başlamıştı. (DIŞ HABERLER)