Note 7'ler neden patladı?

Son günlerin dünya çapında en çok konuşulan konularından biri, Samsung'un yeni telefonu Note 7'nin patlaması ve gelinen süreçte üreti ve satışının durdurulması oldu. Peki Note 7'lerin patlama sebebi neydi? Pil sorunu olduğu tespitiyle telefonların pilleri değiştirildi ama patlama vakaları devam etti. Uzmanların bu konuda farklı görüşleri var.

Abone ol

DUVAR - Samsung Galaxy Note 7'ler ilk patlamaya başladığında pil arızası üzerine odaklanılmıştı. Note 7'lerin pillerinin %30'unu üreten Çinli pil üreticisi ATL'ye yenilenme sürecinde iş verildi çünkü Samsung tarafından üretilen pillerde sorun yaşanmıştı. Fakat değişim sonrası da patlama vakaları devam edince telefonun satışı durduruldu. Note 7 tamamen tarihe karışacak bir telefon oluyor.

Uzmanların patlamaya neyin sebep olduğuna dair bazı fikirleri var. Carnegie Mellon Üniversitesi mühendislerinden Venkat Viswanathan, bataryanın gerilim kontrol sisteminin hatalı olabileceğini söylüyor. Profesör aynı zamanda, hücre içinde kullanılan düşük kaliteli malzemenin de patlamaya neden olan bir etken olabileceği görüşünde.

Future Batteries Araştırma Merkezi direktörü Cho Jae-phil ise bu kadar kısa sürede yedek birimler için pil üretmeye çalışmanın eksikliklere yol açmış olabileceğini söylüyor. Cho, kısa sürede pil üretmenin kalite sorunlarını ortaya çıkaracağını iddia etti.