Numan Kurtulmuş'tan CHP'nin İsrail için Meclis'te kapalı oturum çağrısına olumlu yanıt

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'li Murat Emir'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "İsrail’in hedefinde Türkiye var" sözleri sonrası Meclis'te kapalı oturum talebine olumlu yanıt verdi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek" dedi.

Erdoğan’ın açıklaması sonrası CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de kapalı bir oturum yapılmasını talep etti.

'ÖNEMLİ BİR TOPLANTI OLUR KANAATİNDEYİM'

Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gashi ile TBMM'de yaptığı görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında CHP'nin talebine değinen Meclis Başkanı Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Nil'den Fırat'a ideolojisinin, yani bu mesiyanik, paranoyak, siyonist ideolojinin temel hedeflerden birisi de Türkiye'dir. Türkiye olarak bizim başından beri yıllardır uyardığımız ve özellikle Gazze saldırılarından sonra çok net şekilde uyarılamızı artırdığımız şekliyle, Türk halkının fevkalade uyanık olması ve buna karşı tedbirlerini alması da milli birliğimiz ve bekamız bakımından zaruridir. Bu çerçevede tabii ki TBMM de bu konuyla ilgili bir toplantı yapabilir. Meclis'te grubu bulunan partilerle bu durumu müzakere ederiz, eğer uygun görülürse uygun bir zamanlamayla, partilerimizin de katılımıyla Meclis'te ilgili bakan arkadaşlarımız gelirler ve bu konuda, İsrail'in bölgedeki yayılmacı, saldırgan politikaları ve Türkiye'nin buna karşı geliştirebileceği tedbirler konusunda kapalı oturumda; ki biliyorsunuz kapalı oturumun özel kuralları var, dışarıya yansımıyor ve oradaki tutanaklar da 10 yıl boyunca okumaya kapalıdır; böyle bir oturumda umut ediyorum bu görüşme yapılır. Bu sadece bir görüşme yapmak için değil, gerekli tedbirlerin alınabilmesi ve partilerimizin de bu konuda hassasiyetlerini daha da arttırmaları için önemli bir toplantı olur kanaatindeyim."

(ANKA HABER AJANSI)