Nurettin Kırlıoğlu açıkladı: Zeytinyağında fiyatlar düşer mi?

Zeytinyağı yasağı sonrası Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu zeytinyağı fiyatıyla ilgili analizde bulundu. Kırlıoğlu, "Zeytinyağı fiyatı düşecek mi" sorusuna da cevap verdi.

Abone ol

DUVAR - Zeytinyağı için Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar sonrası fiyatların düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu Ticaret Bakanlığı tarafından alınan süresiz zeytinyağı ihracatı tedbirini yerinde bulduğunu ifade ederken, “Kendi ürettiğimiz ürünler öncelikle kendimize yetmesi lazım. Türkiye’de iç pazarda yetmeyen ürünü neden dışarıya satalım. Üretilen şey bize yettikten sonra ihracat olması gerekiyor" dedi.

Milli gazetede yer alan habere göre, alınan zeytinyağı ihracat tedbiri sonrası fiyatların düşmeyeceğini dile getiren Kırlıoğlu, “ Zeytinyağında böyle bir karardan sonra fiyatların değişeceğini düşünmüyorum çünkü fiyatlar yüksek seviyelerde seyrediyor. Zeytinde bu yıl yok yılını yaşıyoruz. Bu karar beklenen bir şeydi. Stokların bitmesi ve yok yılının yaşanması böyle bir kararı da beraberinde getirdi” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)