Nuriye Akman ve Lale Kemal tahliye edildi

Gazeteciler Nuriye Akman ve Lale Kemal tahliye edildi. Akman ve Kemal 'FETÖ' soruşturmasında tutuklanmıştı.

Abone ol

DUVAR - Yasa gereği 30 günde bir tutukluluk incelemesini yapan nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliği, gazeteci yazarlar Nuriye Akman ile Lale Kemal'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Her iki gazeteci de Bakırköy Kadın Tutukevi'nden salıverilecek.

Lale Kemal ve Nuriye Akman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kayyım atanan ve daha sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmışlardı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan 'FETÖ' ve OHAL soruşturmaları kapsamında 8'i imtiyaz sahibi ve yazıişleri müdürü olmak üzere 94 gazeteci tutuklandı.

Serbest bırakılan gazeteci tutuklandı

EVRENSEL MUHABİRİ TUTUKLANDI

Son olarak bu hafta Evrensel gazetesinin Mersin muhabirleri gözaltına alındı. Mersin’de haber takibi yaparken gözaltına alınan ve 16 gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve önceki akşam bir kez daha gözaltına alınan Evrensel Muhabiri Halil İbrahim Polat, dün, yurtdışına çıkma yasağı ve adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Yine 16 günlük gözaltının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ancak, il dışına çıkma izni almak için gittiği karakolda yeniden gözaltına alınan  giden Cemil Uğur ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gazetecinin evine baskın

Diyarbakır’da gazeteciler oturma eylemi başlattı

Gazetecinin evine baskın