ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş: Muhalefet Binali Yıldırım'ı istifa ettiremezse geçmiş olsun

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adaylığı tartışmalara neden oldu. ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, "Muhalefet Binali Yıldırım’ı istifa ettiremezse geçmiş olsun" dedi.

Abone ol

DUVAR - ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın, İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı sonrası gündem olan istifa tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Taş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın anayasaya aykırı olarak TBMM Başkanlığına devam etmesi kabul edilemez. Bu hukuksuzluğa sessiz kalmak 31 Mart’ı şimdiden kaybetmektir. Muhalefet Binali Yıldırım’ı istifa ettiremezse geçmiş olsun. Nasıl başlarsa öyle biter" dedi.

'İSTİFA ET, DELİKANLI GİBİ ADAY OL'

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den de konuyla ilgili bir yorum geldi. İnce, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığından istifa etmeden aday olması ve “istifa tartışmaları benim dışımda” demesi açık bir Anayasa ihlalidir. Binali Yıldırım Meclis Başkanlığından istifa et delikanlı gibi aday ol, Saray’ın talimatlarına değil, Anayasa’ya uygun davran" ifadelerinde bulundu. (HABER MERKEZİ)