ÖDP yöneticisine gözaltı

ÖDP MYK üyesi Onur Kılıç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi sosyal medya paylaşımları...

Abone ol

DUVAR - ÖDP MYK üyesi ve Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Onur Kılıç, bu sabah İzmir'de gerçekleştirilen 'sosyal medya operasyonunda' evinde gözaltına alındı.

BirGün'de yer alan habere göre; Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Onur Kılıç'ın evinde arama yapıldığını ve aramanın ardından gözaltını işlemi yapılacağını duyurdu. Onur Kılıç'ın İzmir'de 'örgüt propagandası' ve'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla yapılan sosyal medya operasyonu kapsamında gözaltına alındığı belirtiliyor.

Kılıç'ın gözaltına alınmasıyla ilgili ÖDP Başkanlar Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı, "Bu sabah MYK Üyemiz Onur Kılıç’ın evi basılarak gözaltına alındı. Sosyal medya aracılığıyla ‘Cumhurbaşkanı’na Hakaret’ ve ‘Örgüt Propagandası’ yapma iddiasıyla İzmir’de yapılan bu operasyonda toplam 14 kişi gözaltına alındı. Anlaşılan o ki ülkenin savcıları tüm mesailerini AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı eleştirenleri takip etmeye harcamaktadır.  Yargı, AKP’li olmayan tüm yurttaşları ‘terörist ilan etmek’ için çalışan bir makinaya dönüştürülmüştür."

HALKEVİ YÖNETİCİSİ DE GÖZALTINDA

Dihaber'de konuyla ilgili yer alan haberde operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Halkevi yöneticisi Evrim Çakır'ın da bulunduğu belirtildi.

VAN'DA 35 GÖZALTI

Öte yandan Van'ın Erciş ilçesinde de sabah saatlerinde 35 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gerekçesi öğrenilemeyen gözaltılar arasında DBP Belediye Meclis Üyesi Faruk Köken ile Mahmut Bilici, Adem Sala ve Bedran Sala da bulunuyor. (HABER MERKEZİ)