ODTÜ Rektörlüğü’nden ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusu

ODTÜ Rektörlüğü, öğrencilerin açıklamasını, üyelerine e-posta olarak gönderen ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek yöneticileri ifade verecek.

Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, ODTÜ Mezunları Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek yöneticileri hafta içinde karakola giderek ifade verecek.

Suç duyurusunun nedeni ise öğrencilerin mezuniyet töreninde yaptıkları protestolar nedeniyle açılan soruşturmalarla ilgili ODTÜ öğrencileri imzalı açıklamanın, dernek üyelerine e-posta yoluyla gönderilmesi. Dernek avukatları soruşturma dosyasını yarın alacak.

Suç duyurusuna konu olan açıklamada, protestonun ardından ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök'ün öğrencilere attığı e-postada protestoları saygıyla karşıladığı ve bunun bir demokratik hak olduğuna inandığını belirttiği aktarılmıştı. Buna karşın, 20’ye yakın öğrenciye “uygunsuz pankartları içeriye sokmaya çalışmak” ve “kişi veya kurumların şerefini zedelemek” iddiasıyla soruşturma açılması eleştirilmişti.