Oğlunun hayatını kaybettiği kazayı yapan sürücüyü öldürdü, müebbetle yargılanacak

Trafik kazasında 19 yaşındaki oğlunun ölümüne sebep olan sürücü Belfun Doğramacı'yı öldüren, eşini yaralayan Mustafa Şişek için müebbet hapis cezası istendi.

Abone ol

DUVAR -  Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Mustafa Şişek, 25 Mayıs 2019'da Isparta-Antalya kara yolunda oğlu Batuhan Şişek'in hayatını kaybettiği kazada aracı kullanan Belfun Doğramacı ve eşi Sevda Doğramacı ile bir markette karşılaştı.

Şişek, önce tabancasını çıkarıp kabzasıyla Belfun Doğramacı'yı darbetti, ardından silahı ateşleyip çifti yaraladı. Belfun Doğramacı hastanede öldü, kolundan yaralanan eşi Sevda Doğramacı ise tedavisinin ardından taburcu oldu.

DHA'nın aktardığına göre 22 Şubat 2022'deki olayın ardından kaçan Mustafa Şişek, markete 500 metre mesafede polis tarafından yakalandı.

EŞİNİN ENGELLEMEYE ÇALIŞTI, O ATEŞ ETTİ 

Şişek'in tutuklanmasının ardından hazırlanan iddianame, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Marketin güvenlik kamerası görüntülerine de yer verilen iddianamede, Belfun Doğramacı ve eşi Sevda Doğramacı A.Ö. isimli arkadaşlarıyla birlikte markette gezindikleri sırada Mustafa Şişek'in silahını çıkarıp çifti doğru yöneldiği bilgisi yer aldı. Şişek'in tabancanın kabzasıyla Belfun Doğramacı'nın başına vurduğu, bu esnada silahın şarjörünün düştüğü belirtilen iddianamede, Şişek şarjörü yerden almaya çalışırken yanındaki eşi B. Şişek'in engel olmaya çalıştığı belirtildi. Mustafa Şişek'in, eşinin engellemesine rağmen tabancayı Belfun ve Sevda Doğramacı'ya doğrultarak tetiği çektiği bilgisine yer verildi. 

'ALAY EDER GİBİ BAKIYORDU' 

Mustafa Şişek iddianamede yer alan ifadesinde, Belfun Doğramacı'nın 2019 yılında 19 yaşında olan oğlu Ahmet Batuhan'ı rızası olmamasına rağmen kandırarak araç tamiri amacıyla Antalya'ya götürdüğü ve dönüş yolunda Isparta'da kazanın yaşandığını söyledi. Şişek, Belfun Doğramacı'nın "çok tehlikeli araç kullandığı ve tekin birisi olmadığı için" birlikte gitmesine karşı çıktığını de da belirtti. Kaza sonrasında Belfun Doğramacı ile karşılaştığında, kendisine alay eder gibi baktığını ve bu bakışların kendisini tahrik etme boyutuna ulaştığını ifade eden Şişek, olay gününde yanından araç ile geçen Belfun Doğramacı'nın kendisine yine aynı şekilde baktığını öne sürdü. Bunun üzerine yakında olan eşinin işyerine gittiğini ve oraya önceden koyduğu tabancayı aldığını söyleyen Şişek, markete girdikten sonra "Oğlumu öldürdüğün yetmiyor mu? Beni de mi öldüreceksin? Gördüğün yerde kafanı sallıyorsun, tehdit ediyorsun. Artık yeter" dediğini ve silahın kabzasıyla vurduğunu söyledi. Sonrasında yaşanan arbedede hedef gözetmeden 1 el ateş ettiğini söyleyen Mustafa Şişek, yaralanan kimse olmadığını düşünerek marketten çıktığını belirtti.

Cumhuriyet Savcısı, Mustafa Şişek'in Belfun Doğramacı'ya karşı kasten öldürme suçundan müebbet, Sevda Doğramacı'ya karşı ise kasten yaralama suçundan 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)