Öğrencilerden sığınmacı çocuklara oyuncak kampanyası

Lise öğrencileriyle sığınmacı çocuklar bir araya geldi. Birlikte oyun oynadılar.

Abone ol

ANKARA - Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ile Özel Ayşeabla Anadolu ve Fen Lisesi ile ortaklaşa oyuncak kampanyası başlattı.  Mülteci ve sığınmacı çocuklarla lise öğrencileri derneğin UNICEF ile beraber yürüttüğü proje kapsamında açılan Ankara Altındağ Al Farah (Mutluluğum) Çocuk ve Aile Destek Merkezi’nde bir araya geldi.

'ÜZÜLMEKTEN BAŞKA YAPILACAK ŞEYLER VAR'

Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen mülteci ve sığınmacı çocuklar beraber oyun oynadı. Çocukları buluşturan etkinlikte konuşan Ankara Altındağ Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezi Ofis Sorumlusu Serhat Bağlar, merkezin başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere, sığınmacı ve mülteci çocuk ve ailelere hizmet vermek üzere iki yıl önce kurulduğunu söyledi.

“Türkiye'deki genç nüfusun mültecilerle ilgili yargılarının negatif yönde gelişmemesi ve mülteciliğin ne olduğuna ilişkin empati ortamının oluşması oldukça önemli" diyen Bağlar şöyle devam etti; "Mülteciler için herkesin üzülmekten başka yapabileceği şeyler var. Son dönemde de gündemde olan sosyal uyum konusu açısından Türk vatandaşları ve mülteciler arasında bu tarz etkileşim ve karşılıklı tanışma olanakları oluşturan aktiviteler oldukça önemli. Çocuklar için bir şeyler yapmıyorsak çok da şey yapıyor sayılmayız. Gelecekte Suriye’nin yeniden yapılanmasında rol alacak genç Suriyeli nüfus için sağlıklı şartlarda kendilerini geliştirebilecekleri ortamların hazırlanması, toplumsal gelişime katkı sunmak açısından hem Türkiye hem de Suriye için oldukça önemli." (DUVAR)