Öğrencisini istismar eden öğretmen ömür boyu meslekten men edildi

İngiltere Eğitim Bakanlığı, tarlada bir öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdikten sonra tutuklanan öğretmen Kandice Barber'ı ömür boyu meslekten men etti.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Buckinghamshire bölgesinde 15 yaşındaki bir öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıkınca 2021 yılında tutuklanan Kandice Barber, müstehcen davranışları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözlemciler tarafından ömür boyu öğretmenlikten men edildi.

DailyMail'in haberine göre, hakkında hazırlanan rapor üzerine daha önce 6 yıl 2 ay hapse mahkum olan 6 Barber'ın durumu Öğretim Düzenleme Kurumu duruşmasında değerlendirildi. Duruşmaya başkanlık eden Susanne Staab öğretmenin dersteyken öğrencisine uygunsuz ve cinsel imalarda bulunan bir şekilde iletişim kurduğunu vurguladı. Öğretmenin davranışının ağır bir güven ihlali ve görevi kötüye kullanma teşkil ettiğini vurgulayan Staab "Barber'ın öğrencisine yönelik cinsel istismarını tehdit ve manipülasyon izlemiş, öğrencisinin iyiliğini duygusuzca ve bencilce göz ardı ettiğini göstermiştir. Kamuoyu haklı olarak onun bu davranışından dehşete düşecektir." dedi.

İngiltere Eğitim Bakanı adına yapılan açıklamada ise "Pişmanlık kanıtı bulunmaması, bu davranışın tekrarlanma riskinin bulunduğu anlamına gelmektedir ve bu durum öğrencilerin gelecekteki refahını riske atmaktadır...  Davranış, gelecekte öğretmenlik yapmasına izin verilmesiyle temelden bağdaşmayacak kadar korkunç ve zararlıydı..." ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)