Öğretmenin soruşturması düştü, görevden atıldı!

Sınıf öğretmeni Mehmet Yücel hakkında Siverek'te görev yapmadığı sırada Siverek'te suç işlediği iddiasıyla yapılan bir ihbar üzerine soruşturmalar açıldı. Adli soruşturma düştü, idari soruşturma sürerken de ifade veremeden görevden atıldı.

Abone ol

DUVAR - Öğretmen Mehmet Yücel hakkında yürütülen soruşturma kapsamında disiplin kurulunda savunma yapamadan görevden atıldı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde görev yaptığı sırada, 'Kürtçe ve Zazaca örgütü övmek' ve 'BDP milletvekillerini övmek' suçlamasıyla Siverek Kaymakamlığı tarafından hakkında soruşturma açılan 10 yıllık öğretmen Mehmet Yücel bu soruşturmadan herhangi bir ceza almadı. Ancak idari soruşturma devam ettiği için disiplin kurulunda ifade vermeye hazırlanıyordu. Ancak buna fırsat bulamadan Cumartesi günü yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'yle görevden atıldı. Hakkında Siverek Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın düştüğünü belirten Yücel yine de 'terör örgütleri ile bağlantılı olmak suçlamasıyla' görevden atılmasına tepki gösterdi.

Siverek'te bulunan Gülabibey İlkokulu'nda görev yaparken 2014'te başka yerlere tayini çıkan sınıf öğretmeni Mehmet Yücel ve iki öğretmen hakkında Ankara'da bulunan kimliği belirsiz bir kişi BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden şikayette bulundu. Bu şikayetin ardından Yücel ve iki öğretmen hakkında 'kendi aralarında Kürtçe ve Zazaca örgütü övdükleri' suçlamasıyla Siverek Kaymakamlığı 'görevi kötüye kullanmak'tan soruşturma izni verdi. Yücel, söz konusu suçlamanın tarih olarak da mümkün olmadığını çünkü 'suç tarihi' olarak gösterilen 2014 yılının Eylül ayından itibaren Adıyaman'ın Kahta ilçesinde görev yaptığını belirtiyor. Oysa Siverek Kaymakamlığı'nın hakkında hazırlamış olduğu raporda 'suç olayı yeri ve tarihi', '2015 yılı' ve 'Siverek' olarak gösterildi. Sonuçta Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı 'soyut iddia dışında soruşturmanın devamını gerektirir herhangi bir delil elde edilmediği için' kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

29 yıllık öğretmen artık pazarda çalışıyor!

KHK İLE GÖREVDEN ATILDI

Yücel, hakkında idari soruşturma da açıldığı için disiplin savunması yapmaya hazırlanıyordu. Ancak buna fırsat bulamadan KHK'lerle önce görevden alındı geçen cumartesi günü de atıldı. Öğretmen Yücel, Siverek'te geçirdiği ancak sonuçsuz kalan soruşturmadan başka hakkında araştırma yapılmadan görevden atıldığını söylüyor.

'ÖNCE AÇIĞA ALINDIM SONRA GÖREVDEN ATILDIM'

Eğitim-Sen üyesi öğretmen Yücel, bu sendikaya üye olup hakkında soruşturma geçirmiş Eğitim-Sen üyelerinin görevden atıldığını ifade ederek şunları söyledi: "Şu ana kadar yasadışı hiçbir örgütle bağlantım olmadı. Eğitim-Sen üyesi olmam dışında hiçbir sendika, dernek ya da vakıfla alakam yoktur. Şimdiye kadar herhangi bir nedenle de gözaltına alınmadım. Siverek'te görev yaptığım süre içerisinde tüm zamanımı öğrencilerimin daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için harcadım. Ben bir eğitimciyim, öğretmenim. Siverek'te sosyal sorumluluk projelerine katıldım. Bu projeler kapsamında bine yakın öğrenciye okul, kırtasiye gibi yardımların yapılmasına vesile oldum. Geçtiğimiz Eylül ayında açığa alındım. Son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'yle de görevden alındım. Görevden alınmamın sebebi Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hakkımda detaylı inceleme yapmadan Siverek'te ortaya atılan asılsız iddialar nedeniyle öğretmenlik hayatıma son vermesidir" dedi.

'SİVEREK KAYMAKAMLIĞI'NDAN İKİ ÖDÜL ALDI'

Mehmet Yücel, Siverek Gülabibey İlkokulu'nda görev yaptığı 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde göstermiş olduğu üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 122'nci maddesine dayanarak Takdir Belgesi aldı. Yücel'e, 2012 yılında yine Siverek Kaymakamlığı Özel Kalem Bürosu tarafından 'eğitim ve öğretim faaliyetlerinde gösterdiği gayretlerden dolayı' Başarı Belgesi verildi.