Öğretmenlerden il içi atama kampanyası

Aynı ilde ancak farklı ilçelerde görev yapan öğretmenlerin 'il içi emri'nin yeniden yürürlüğe girmesi için kampanya başlattı. 'Öğretmen Ailedir' hastagi ile başlatılan kampanya sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Abone ol

DUVAR - Öğretmenler il içi tayinlerin yeniden başlatılması için harekete geçti. Sendikaların da destek verdiği uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tekrar gündeme alınabileceği belirtiliyor.

Aile bütünlüğü açısından önemli bir uygulama olan il içi emri son yıllarda MEB tarafından iptal edilmişti. Ancak, öğretmenlerin, özellikle de evli öğretmenlerin birbirinden uzakta ve ayrı olarak görev yapmak zorunda kalmaları önemli sorunları da beraberinde getirdi.

Kamuajans.com'un haberine göre, konuyla ilgili Anadolu Eğitim Sendikası Başkanı Cansel Güven de, Twitterdan il içi emrini isteyen öğretmenlere destek verdi.  Güven yaptığı açıklamada, İlk atamaların kalkınmada öncelikli illere yapılacağı anlaşıldığından bu illerde çalışıp tayin için başvuru hakkı olan tüm öğretmenlere kolaylık gösterilmelidir. Açık normlar gizlenmemeli, ücretli öğretmen çalıştırmakta ısrar edilmemeli, norm gizleyen idareciler hakkında disiplin işlemi başlatılmalıdır. Özüe durumu atamaları ilk atama öncesi puan gözetilmeden, özellikle eş özründe mutlaka ilçe emrine yapılmalıdır. Anayasamızdaki aile bütünlüğü, sağlıklı yaşama hakkı ve eğitim hakkı korunmalıdır" çağrısında bulundu.

TWİTTER'DAKİ PAYLAŞIMLAR?

"Öğretmen Ailedir" hastagı ile başlattıkları kampanya kısa zamanda ülke gündemine yerleşti. Twitter da konuyla ilgili çarpıcı paylaşımlar şöyle:

özgürceee ‏@naznevinn

Öğretmen ailedir inanın buna bütün çocuklarımı ben anne şefkatiyle sevdim

Burak Dönmez ‏@bidibidiburak

Öğretmen Ailedir @RT_Erdogan @_aliyalcin_ Anayasanın 41.maddesinde güvence altına alınan Aile bütünlüğü için;ilçe emrinin verilmesi haktır

Yurdanur Doğan Kaya ‏@yurdanur_dogan

Öğretmen Ailedir bizleri parçalarsaniz toplumuzmuzda parçalanir

ÖZÜR GRUBU MAĞDURU ‏@VecihiCorleone

Öğretmen Ailedir öğretmenler aile bütünlüğü için il ilçe emri istiyor

Kadın Başgan ‏@kadinbasgan

Geleceğin büyük adamları şimdi annesinden babasından ayrı kalmasın. İl ilçe emri istiyoruz Öğretmen Ailedir

Gülnur Pelit ‏@glnrpelit

Öğretmen Ailedir çocuklarınızı eğiten bu insanlar kendi çocuklarından ayrı olmasın. İl- ilçe emri haktır

ahmet hekim ‏@drhekim

Sesimizi duyurun ogretmen özur grubu atamalarinda il ilce emri verilsin ki aileler bolunmesin cunku Öğretmen Ailedir

Haberin kaynağı