Ogün Samast'la poz veren polislere ihraç

Ogün Samast'la birlikte poz veren iki polis şefi FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındı.

Abone ol

DUVAR - Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast'la birlikte poz veren iki polis şefi, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildi.

19 Ocak 2007 tarihinde Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, cinayetin ardından 22 Ocak'ta Samsun Otogarı'nda yakalanmıştı. Samast'ın, götürüldüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin çay ocağında elinde Türk bayrağı ile fotoğrafı çekildi. Fotoğraf keresinde Samast'ın bir yanında polis şefleri, diğer yanında ise jandarma bulunuyordu.

Fotoğrafta yer alan polislerden dönemin Samsun Terörle Mücadele Müdürvekili Metin Balta ve aynı şubeden Komiser İbrahim Fırat, görevi kötüye kullanma ve gizliliği ihlal suçlamasıyla dava açıldı.

YARGILAMA SONUÇLANMADI

Balta “ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, komiser Fırat hakkında ise, “soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek” suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Ancak iki isim yerel mahkemede beraat etti. Daha sonra Yargıtay'a taşınan davanın akıbeti ise henüz belli değil.

Star gazetesinin haberine göre, yargılamaları sürerken terfi ettirilen Balta 3.Sınıf Emniyet Müdürü oldu. Fırat ise emniyet amirliğine yükseldi.

Ancak, Balta ve Fırat, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. İki polis şefe son olarak da ihraç ettirildi.