Okçular Gazoz ve Anagöz ile Tekvandocu Yıldırım yarı finalde elendi

Tokyo Olimpiyatları'nda Okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz ile Tekvandocu Rukiye Yıldırım yarı finale yükseldi. Gazoz ve Anagöz Hollanda ekibine, Yıldırım ise İspanyol rakibine elendi.

Abone ol

DUVAR - Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Olimpiyatları'nın ilk gününde Türkiye adına yarışan sporculardan okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz ile Tekvandocu Rukiye Yıldırım yarı finale yükselmeyi başardı.

Yumenoshima Park Okçuluk Alanı'nda düzenlenen karışık takım müsabakalarında okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz yarı finalde Hollanda'ya elendi. Son 16 turunda Rusya Olimpiyat Komitesi adına yarışan Ksenia Perova ve Galsan Bazarzhapov'u eleyerek çeyrek finale yükselen okçular, çeyrek finalde de Endonezya takımını eleyerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Hollanda'ya mağlup olan Gazoz ve Anagöz, bronz madalya için Meksika ile karşılaşacak.

Tekvandocu Rukiye Yıldırım da 49 kiloda yarı finale yükseldi. Son 16 turunda Mısırlı Nour Abdelsalam'ı yenerek çeyrek finale yükselen Yıldırım, çeyrek finalde Kolombiyalı Andrea Vargas Ramirez'i mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı final maçında İspanya'dan Adriana Cerezo Iglesias'a yenilen Yıldırım, bronz madalya maçına çıkacak.

Bisiklet kategorisinde Fuji International Speedway'de gerçekleştirilen 109 kilometrelik yarışta Türkiye'yi temsil eden Ahmet Örken ve Onur Balkan, yol yarışında bitiş çizgisini göremeyerek oyunlara veda etti. 

Atıcılar İsmail Keleş ve Yusuf Dikeç, Asaka Atış Alanı'nda gerçekleşen 10 metre havalı tabanca yarışında mücadele etti. İstediği sonucu alamayan sporcular elendiİlk 8'in finale yükseldiği elemede 36 kişi arasında Yusuf Dikeç 24'üncü, İsmal Keleş ise 25'inci oldu.

69 kiloda mücadele eden boksör Necat Ekinci, ilk turda Belaruslu Aliaksandr Radzionau'ya 3-2 yenilerek oyunlara veda etti.

Nippon Budokan'daki erkekler 60 kilo son 16 tur mücadelesinde Kazak Yeldos Smetov ile karşı karşıya gelen Judocu Mihraç Akkuş 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na veda etti. 48 kiloda mindere çıkan Judocu Gülkader Şentürk de son 32 turda İspanyol rakibi Julia Figueroa'ya mağlup olarak elendi.

İLK ALTIN MADALYA ÇİN'E GİTTİ

Osaka Atıcılık Poligonu'nda yapılan 10 metre havalı tüfek final müsabakalarında 251,8 puan toplayan Qian Yang, Tokyo 2020'deki ilk altın madalyayı kazandı. Rusya Olimpiyat Komitesinden Anastasiia Galashina gümüş, İsviçre'den Nina Christen bronz madalya aldı. Yang'ın elde ettiği skor olimpiyat rekoru olarak kayıtlara geçti.

VAKA SAYISI 123' YÜKSELDİ

2020 Tokyo Olimpiyatları'na akredite olmuş kişilerden korona virüsüne yakalananların sayısı 123'e yükseldi. Organizasyon Komitesi, Tokyo 2020 kapsamında ülkeye gelen 17 kişide daha korona virüsü tespit edildiğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)