Okul yönetiminden 'kapanma partisi'ne ilişkin açıklama: Talep öğrencilerden geldi

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki Hacılar Ortaokulu’nda kız öğrencilere 'kapanma partisi' adı altında yaptırılan etkinlikle ilgili soruyu yanıtlayan okul yetkilileri, "Talep öğrencilerden gelmiş" dedi.

Abone ol

DUVAR - Bir devlet okulunda kız öğrencilerin başörtü takması nedeniyle düzenlenen ‘kapanma partisi’ni okul yetkilileri "talep öğrencilerden geldi" diyerek savundu.

Öğretmenlere yönelik yayın yapan bir internet sitesinin Facebook hesabından paylaşılmasının ardından sosyal medyada gündem olan etkinliği, Şanlıurfa’daki Bozova Hacılar Ortaokulu’nda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni G.İ.’nin düzenlediği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Hürriyet’ten Gülseven Özkan'a açıklama yapan okul yetkilileri şunları söyledi: “Okul yönetiminin böyle bir etkinlikten haberi yok. ‘Kapanma partisi’ni cuma günü öğrendik. Bunu düzenleyen öğretmenle telefonda konuştuk, durumu anlattı. Böyle bir etkinlik talebinin öğrencilerden geldiğini söyledi. Herhangi bir zorlama olmamış. Hafta içi okullar açıldığında olayın detaylarını araştıracağız.”

Haberin tamamı