Okyanuslarda asitlenme krizi: Pasifik adaları yaşanmaz hale gelebilir

Uzmanlar eriyen buzulların okyanuslardaki asit oranını arttırdığına dikkat çekiyor. Deniz suyundaki bu asitlenme okyanustaki canlı yaşamını tehdit ediyor.

DUVAR - Küresel iklim değişikliği ve sera gazı salınımından etkilenen yerlerin başında okyanuslar geliyor. Dünya yüzeyinin yüzde 70'i su ile kaplı ve bunun büyük çoğunluğunu da okyanuslar oluşturuyor. Küresel ısınma ile Kuzey ve Güney kutuplarındaki buzulların erime hızı artarken, bu durum sonucu deniz seviyesine yakın birçok alanın sular altında kalacağı öngörülüyor. Ancak kutupların erimesine neden olan küresel ısınmanın okyanuslara bir zararı daha var: Okyanuslardaki asit oranı hızla artıyor.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?