Olaylı derbi: Ali Koç ve Fenerbahçeli 3 futbolcu disipline sevk edildi

Olaylı Galatasaray derbisine ilişkin tartışmalar sürerken TFF Fenerbahçe Başkanı Koç, yönetici Baki ve 3 futbolcuyu disipline gönderdi.

Abone ol

DUVAR - Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yenip şampiyonluk hesaplarını değiştirdiği derbi ve sonrasında çıkan olaylarla ilgili disiplin süreci resmi olarak başladı. 

Türkiye Futbol Feredasyonu (TFF) Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ile futbolcular İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde'yi PFDK'ye sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada Koç'un sportmenliğe aykırı hareketi, Baki'nin ise sportmenliğe aykırı hareketi ile hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle disipline gönderildiği aktarıldı.

İrfan Can Eğribayat ve Oosterwolde'nin maçtaki hakareti, Mert Hakan'ın ise saldırısı gerekçesiyle tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiği bildirildi. 

Fenerbahçe kulübünün doktoru Ertuğrul Karanlık ile teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'ın da tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildiği ifade edildi.

Galatasaray Antrenörü Serhat Doğan'ın derbideki hakareti nedeniyle tedbirli olarak disipline gönderildiği belirtildi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin de çeşitli sebeplerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildiği aktarıldı.

TFF'den yapılan diğer bir açıklamada 37. hafta maçlarda yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle ayrıca Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Pendikspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Trabzonspor, Kayserispor ve Konyaspor'un disipline gönderildiği belirtildi.

(SPOR SERVİSİ)