Olimpiyat açılış töreni öncesi hızlı tren ağına 'sabotaj'

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak Olimpiyat açılış töreninden saatler önce hızlı tren ağının aralarında 'sabotaj' eylemlerinin de olduğu 'saldırılarla' hedef alındığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te bu akşam yapılacak Olimpiyat Oyunları açılış töreni öncesinde hızlı tren sistemini hedef alan 'kötü niyetli eylemlerde' bulunulduğu açıklandı. Fransız demiryolu şirketi SNCF, hızlı tren sisteminin 'felce uğratılacak' şekilde hedef alındığını bildirdi. Buna göre, batı, kuzey ve doğu yönlerinden Paris'e doğru giden çok sayıda hızlı TGV demiryolu hattı durumdan olumsuz etkilendi.

'KUNDAKÇILAR, HIZLI TREN HATLARINI HEDEF ALDI'

Devlet demiryolu şirketi, konuya ilişkin açıklamasında, kuzeyde Lille, batıda Bordeaux ve doğuda Strasbourg gibi kentleri Paris'e bağlayan hatların 'kundakçılar' tarafından hedef alındığını belirtti. Şirket, tüm yolculardan yolculuklarını ertelemelerini istedi. 

BBC'nin aktardığına göre, Paris'teki Gare Montparnasse istasyonunda kuyruklar oluştu. Fransa Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete, konuya ilişkin açıklama yaparak, söz konusu 'suç eylemlerini' sert bir şekilde kınadığını, bunun insanların tatil planlarını etkileyeceğini söyledi. Bu sebeple çok sayıda trenin iptal edildiği ifade edilirken, SNCF durumun 'tamirat yapıldığı sırada en az hafta sonuna kadar sürebileceğini' belirtti. 

'DÜPEDÜZ DEHŞET VERİCİ'

Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra da söz konusu 'saldırının' 'düpedüz dehşet verici' olduğunu söyleyerek, durumun halk ve Olimpik sporcular üzerindeki etkisinin değerlendirildiğini belirtti. SNCF, tesislerine zarar verme amacıyla ateş yakıldığını da aktardı.

Öte yandan, soruşturmaya yakın bir kaynak, Fransa'nın AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, bahsi geçen saldırıda 'sabotaj' eylemlerinin de olduğunu ileri sürdü. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)