Olimpiyat Raporu: Türkiye hangi branşta ne yaptı?

Olimpiyatlarda bugüne kadar neler yaşandı? Türkiye hangi branşlarda nasıl sonuçlar aldı?

DUVAR - Paris 2024 Yaz Olimpiyatları 26 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen açılış seremonisiyle başladı. Sporcuların Seine Nehri'nden teknelerle geçtiği açılışta Türkiye adına bayrağı milli okçu Mete Gazoz ve milli boksör Busenaz Sürmeneli taşıdı.

OKÇULARIMIZDAN BÜYÜK BAŞARI

Mete Gazoz, Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Okçuluk Milli Takımımız klasik yay takım müsabakalarında Çin'i mağlup ederek bronz madalya kazandılar. Bu madalya, 100 yıllık olimpiyat tarihinde Türkiye'nin takım halinde kazandığı ilk madalya olarak kayıtlara geçti.

ATICILIKTA BİR İLK

Atıcılıkta milli sporcu Şevval İlayda Tarhan kadınlar 10metre Havalı Tabanca elemelerinde 7. olarak bu disiplinde finale kalan ilk sporcumuz oldu. Tarhan, finaldeki 135.6 puan derecesiyle yarışmayı 7. olarak tamamladı.
Atıcılıkta 10 metre Havalı Tabanca Karma Takım milli sporcularımız İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, finalde Sırbistan'a yenildi ve gümüş madalya kazandı. Bu madalya, atıcılık tarihimizdeki ilk olimpiyat madalyası oldu.

ARTİSTİK CİMNASTİKTE 2 FİNAL

Adem Asil, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Emre Dodanlı ve Ahmet Önder'den oluşan artistik cimnastik milli takımımız elemelerde finale kalamadı. Bireysel kategoride ise milli sporcularımızdan Adem Asil halka aletinde beşinci olarak, Ferhat Arıcan ise paralel barda yedinci olarak finale yükseldi.

MUHTEŞEM DÖNÜŞ

A Milli Kadın Voleybol Takımımız C Grubu'nda Hollanda karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmayı başardı ve olimpiyatlara galibiyetle başladı.

NİSANUR VEDA ETTİ

Milli eskrimcimiz Nisanur Erbil kadınlar kılıç ilk karşılaşmasında ABD'li rakibi Magda Skarbonkıewıcz'i 15-11 yenerek son 16 turuna yükseldi. Kadınlar kılıçta Türk olimpiyat tarihinin ilk sporcusu olan Erbil, rakibine 15-5 kaybederek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na son 16 turunda veda etti.

BOKSTA İKİ GALİBİYET

Milli boksörümüz Hatice Akbaş kadınlar 54 kilo ilk turunda Büyük Britanyalı rakibi Charley Davison'u 3-2 yenerek ikinci tura yükseldi.
Milli boksörümüz Kaan Aykutsun erkekler 80 kilo son 32 maçında İtalyan rakibi Salvatore Cavallaro'yu 4-1 yenerek son 16’ya yükseldi.
Milli boksör Gizem Özer, kadınlar 60 kilo müsabakasında İtalyan boksör Alessia Mesiano'ya 4-1 yenilerek organizasyona veda etti.

ELİS ÖZBAY'DAN BAŞARI

Milli kürekçi Elis Özbay, kadınlar tek çifte elemelerinde repesaj yarışına kaldı. Repesaj yarışında serisini 2. sırada tamamlayan Elis, çeyrek finaldeki yarışta madalya şansını kaybetti.

JUDODA SON DURUM

Judoda milli sporcu Salih Yıldız çeyrek finalde Gürcü rakibi Giorgi Sardalashvili'yi altın skorda yenerek yarı finale yükseldi. 60 kilo yarı finalinde Fransız sporcu Luka Mkheidze'ye mağlup olan Yıldız, bronz madalya maçında da Japon rakibi Nagayama'ya mağlup oldu ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı beşinci olarak tamamladı.

MASA TENİSİNDE VEDA

Masa tenisinde milli sporcu Sibel Altınkaya, son 64 turu maçında 61 yaşındaki Çin asıllı Lüksemburglu sporcu Ni Xia Lian'a mağlup olarak oyunlara veda etti.

(SPOR SERVİSİ)

Break dans, kaykay, BMX bisiklet... Olimpiyatın yeni sporları neler? Paris 2024: Takım oyunlarında ilk olimpiyat madalyası gelecek mi? Ağabeyinden etkilenerek başladı, dünyanın en iyilerinden oldu Aldığı cezayla koşmaya başladı, yolu olimpiyatlara kadar uzandı Judonun altın çocuğu: Mert Şişmanlar Yüzmede Türkiye'nin geleceği: Merve Tuncel