Olimpiyat'ta üçüncü gün: Japonya liderliği yine kaptırmadı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'da üçüncü günün sonunda 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan Japonya liderliğini sürdürdü.

Abone ol

DUVAR - Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü gün tamamlandı, artistik cimnastik ve kaykayda şampiyon olan Japonya altın madalya sayısını 6'ya yükseltti.

Oyunların ikinci gününü dördüncü sırada tamamlayan ev sahibi Fransa ise 5 altın, 8 gümüş ve 3 bronz madalyayla ikinci sıraya yerleşti.

Üçüncü sıradaki Çin'in 5 altın, 5 gümüş ve 2 bronzu bulunuyor.

Avustralya 5 altın ve 4 gümüşle, ikinci sıradan dördüncü sıraya geriledi.

5 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya elde eden Güney Kore beşinci sırada yer alırken organizasyonda en fazla madalya kazanan ülke konumundaki ABD, listede altıncı. 3 altın, 8 gümüş ve 9 bronzla toplam 20 madalya kazanan ABD, altın madalya sayısının az olması sebebiyle altıncı sırada yer alıyor.

TÜRKİYE'YE İLK MADALYA

İlk 2 gün sonunda madalya kazanan ülkeler listesine giremeyen Türkiye, bugün okçuluk branşında kazandığı bronz madalyayla, oyunlarda madalya elde eden 36 ülkeden birisi oldu. Türkiye tek bronz madalyayla 

Hırvatistan, Mısır, İspanya, Macaristan, Hindistan, İrlanda, Meksika, İsviçre, Slovakya ve Ukrayna ile listenin en alt sıralarını paylaştı. 

(SPOR SERVİSİ)